TSK'daki Generallerin Yarısı FETÖcü Çıktı

TSK'daki Generallerin Yarısı FETÖcü Çıktı

FETÖ'den tutuklanan Korgeneral Ulusoy TSK'daki generallerin yarısının FETÖcü olduğunu söyledi.

Fethullah Gülen'in terör örgütü Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet yapılanması (FETÖ/PDY) kalkıştığı 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tutuklanan Genelkurmay Plan Prensipler Başkanı Korgeneral Ulusoy TSK'daki generallerin yarısının FETÖcü olduğunu söyledi.

Sözcü'den Asuman Aranca'nın haberine göre, Ulusoy'un ifadesinden bazı bölümler şöyle:


BU İŞİ PARTİGÖÇ PLANLAMIŞ OLABİLİR
İlhan Talu korgenerali Harbiye'den beri tanırım. Dini cemaatlerle hiçbir bağı yoktur. Askeri darbe yapacağını sanmam. Mehmet Dişli dini gruplara yakındır. İnanç olarak Fetullah Gülen grubuna da kendini yakın hisseder. Mehmet Partigöç bu işi planlamış olabilir. Karargaha girdiğimde komutanın yerinde onu gördüm. Askeri darbe planı acemice yapılmış. J-5 NATO kodudur. Plan ve Prensipler Başkanlığını ifade eder. Bu olayların içinde Batı ülkelerinin parmağı olduğunu düşünüyorum. Ancak bunu NATO üzerinden değil gizli servisler üzerinden gerçekleştirmişlerdir.


DARBEYİ GÜLENCİLER YAPTI
FETÖ'cü tuğgeneraller sıranın kendilerine geleceği endişesiyle askeri darbeyi erkene almış olabilirler. Askeri darbe planına bakıldığı zaman, bu acemi bir planlamadır ve birkaç mesaj ve atama listesinden ibaret olduğu için kısa sürede hazırlanabilir. Ancak yine de 2-3 aylık bir hazırlık gerektirir. Askeri darbeyi ordu içerisindeki Fetullah Gülen Cemaati'nden askerlerin planlayıp icra ettiği anlaşılmaktadır.


GENERALLERİN YARISI FETÖ'CÜ
Gülen cemaatinin TSK'da bir potansiyeli vardır. Bunlar her şeye rağmen cemaatten kopmayan bir gruptur. TSK içerisindeki gençleri bilmem ancak general seviyesindeki kadrolarda neredeyse yarısı Fetullah Gülen Cemaati'ne mensuptur ya da yakın hisseder. Genel olarak bu gruba yönelik operasyonlardan bir rahatsızlık vardır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.