TSK'dan Darbe Yapılacağı Haberlerine Cevap

TSK'dan Darbe Yapılacağı Haberlerine Cevap

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamayla, son zamanlarda gündeme gelen ordu darbe yapacak iddiaları yalanlandı.

Rusya ve ABD'nin Suriye'deki ateşkes konusunda anlaştıklarını açıklamalarının ardından, Türkiye'nin Suriye sınırında gerçekleştirilen bombardımana tepki göstermemesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı askeri darbe olacağı iddialarına yorulmuştu.

Genelkurmay Başkanlığı bugün yaptığı yazılı açıklamayla son günlerde medyada sürekli yer alan, darbe iddialarına cevap verdi. Yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde emir ve komutanın esas olduğu belirtilerek mutlak itaate vurgu yapıldı. Emir komuta hiyerarşisi dışı oluşumlara veya hareketlere taviz verilmeyeceğinin de altı çizildi.

Teröre karşı mücadele edilirken morali düşüren haber yapılıyor

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, hukuk devleti, hukuk üstünlüğü ve demokratik toplum olmanın gerekliliği olarak TSK'nın kendisine verilen görevleri yerine getirdiği belirtildi. TSK'nın yurt içinde ve yurt dışında teröristlerle mücadele ettiği hatırlatılarak, bazı illerde gece gündüz ayırmaksızın, her türlü fedakarlık ve kahramanlığı göstererek operasyon geçekleştirdiği vurgusu yapıldı.

TSK'nın kendisine verilen görevler yapılırken, medyada yer alan haberlerin ve yorumların TSK bünyesinde barınan tüm personelin moralini olumsuz etkilediği belirtilirken, bu haberlerin hiçbir dayanağı olmadığının altı çizildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin milleti sevgi ve güveninden güç aldığı söylenen açıklamada, orduda idare ve adli mekanizmaların sürekli aktif olarak işlerliğinin sağlandığı vurgusu yapılarak, mutlak itaat ve tek emir komuta zincirine tabii olduğu açıklandı

Yapılan haberleri, belirli amaçlar doğrultusunda olarak hukuki, insani ve vicdani olmayan şekilde yapıldığı söylenen açıklamada, haberler konusunda gereğinin yapılarak suç duyurusunda bulunduğu belirtildi.

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.