TSK'dan Sonra Onlar da Harekete Geçti

TSK'dan Sonra Onlar da Harekete Geçti

TSK'nın ardından onlar da kara harekatı başlatıyor!

Türk Silahlı Kuvvetleri, bugün sabah saatlerinde Cerablus için harekete geçti. Sabah saat 04.00'de sınırdan topçu atışları ile başlayan ve 06.00'da Türk uçaklarının nokta atışlarıyle bir çok terör örgütü hedefini vurmasının ardından Karkamış-Türkyurdu köyünde konuşlu Suriyeli muhaliflerin kara operasyonu için hazırlandığı belirtildi.

IŞİD karşılık vermişti

Bugün sabah erken saatlerde başlayan bombardımanın ardından Suriye'ye giren Bordo Berelilerin ardından IŞİD mevzilerinden karşılık geldi. Karşılık verilmesinin ardından TSK sert yanıt verdi. Öte yandan sabah erken saatlerinde Cerablus'tan atılan bir havan mermisi Karkamış ilçe merkezinde bulunan boş bir araziye düşmüştü.

Türk Hava Kuvvetleri ve Koalisyon uçaklarının islamcı terör örgütü IŞİD'in elindeki Cerablus'u bombalamasının ardından Cerablus'a askeri harekat başlatılmıştı. Cerablus'ta bulunan teröristlerin TSK'ya karşılık vermesinin ardından çatışma çıktı. 


Mayın temizleme ve Cerablus yönünde güvenli yol açma çalışması ise devam ediyor.

Muhalifler bölgede yaklaşık 2 bin kişilik bir güçle bulunduruyor. Suriyeli muhalif gruplardan Ahraru'ş Şam, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile büyük muhalif grupların çok kısa zamanda birleşeceğini açıklamıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.