TSK'dan Yeni Fırat Kalkanı Açıklaması

TSK'dan Yeni Fırat Kalkanı Açıklaması

TSK Fırat Kalkanı'na yönelik yeni bir açıklama yaptı.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından geçtiğimiz günlerde başlatılan Fırat Kalkanı operasyonuyla ilgili TSK'dan açıklama yapıldı. Harekatın 11. gününde El Athariyah, Şeyh Yakup, Vukuf, Ayyaşa ve El Mutminah'ın da dahil olduğu 1 bölgenin kontrolünün Özgür Suriye Ordusu tarafından ele geçirildiği belirtildi. 

TSK konuyla ilgili olarak ateş destek vasıtalarının öğleye doğru 11.11'den akşam 19.00'a kadar operasyon bölgesinde bulunan radikal islamcı terör örgütü IŞİD'e ait 20 hedefin 52 Fırtına topu ve 20 çok namlulu roketatar mermisi tarafından vurulduğunu duyurdu.

Açıklama çerçevesinde Fırat Kalkanı operasyonu boyunca radikal islamcı terör örgütüne ait 300 hedefe toplamda 1306 atış yapıldığı belirtildi. Terör örgütlerinin sınırdan geçiş bölgesi olarak kullandığı ve Suriye'nin kuzey kısmında kalan hudut bölgesinde güvenlik riski doğuran Suriye'nin kuzeyinde icra edilen koalisyon harekatına destek veren  TSK'nın, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri  aldığı ve bu konuda azami hassasiyeti gösterdiği vurgulandı.  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.