TSYD'de Sahte Üye Skandalı!

TSYD'de Sahte Üye Skandalı!

15 Temmuz darbe girişimine direnen vatanseveri “Yahu bu millet 5 lira için gelin arabasının önüne atlar” diye rencide eden Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Başkanı Oğuz Tongsir, olağanüstü seçim sürecinde bir skandala daha imza attı.

TSYD üyesi gazeteciler, bir buçuk yıl önce toplanan olağan kongrede, Oğuz Tongsir'i başkan olarak seçti. Tongsir, başkan olduktan hemen sonra, rakibi Naci Arkan'ın ekibini tasfiye süreci başlattı, gazetecileri küstürdü. Kendisine ait otomobili TSYD'nin Ankara şubesine değerinin çok üzerinde bir fiyattan satarak derneği zarara uğratan Oğuz Tongsir, keyfi uygulamalarını sürdürdü.

Üye gazeteciler, Oğuz Tongsir'in, 15 Temmuz sürecinde, şehitlere hakaret içerikli twitlerinden sonra, olağanüstü kongre kararı aldırmak için imza kampanyası başlattılar. 500 civarında imza toplandı ve olağanüstü kongre kararı alındı.

Oğuz Tongsir ve yönetimi, kongrede kaybedeceklerini anlayınca, gazetecilikle uzaktan yakından hiçbir ilgisi olmayan 400 civarında kişiyi derneğe üye yaptılar. Gazeteciler durumu İçişleri Bakanlığı'na, savcılığa, İstanbul Valiliği'ne ve Dernekler Masası'na, "bu şartlarda seçimin yapılmaması gerektiğini" bildirdiler. Ancak bütün başvurulara rağmen, olağanüstü kongrenin toplanması kararlaştırıldı.

TONGSİR'E OY VERECEKLERE VIP MUAMELE

TSYD Başkanı Oğuz Tongsir, olağanüstü kongre öncesi bir skandala daha imza attı. Tongsir'in, kendisine oy vereceğini düşündüğü dernek üyelerine uçak biletlerini aldığı, 5 yıldızlı Sürmeli Otel'de yer ayırttığı ortaya çıktı. Kendi paralarıyla uçak biletlerini alarak ücretini kendilerinin ödediği otellerde kalan gazeteciler, bu adaletsizliğe isyan ettiler.

GERGİN TOPLANTI

TSYD Olağanüstü kongre toplantısı, bugün saat 11.30'da, Beşiktaş Belediyesi AKM salonunda başladı. Mevcut başkan Oğuz Tongsir konuşmasında salonu gerince, zaman zaman tartışmalar yaşandı.

Tarafların ortak kararıyla Divan Başkanı seçilen eski Gençlik ve Spor Genel Müdürü ve spor yazarı Mehmet Atalay, oy kullanma sırasında usulsüzlüklerin tespit edildiğini gerekçe göstererek kongreyi iptal etti. Seçimler ileri bir tarihte tekrarlanacak. Gerilimin tırmanması üzerine, toplantının yaşandığı salona polis çağrıldı.

ŞEHİTLERE HAKARET ETTİ

Türkiye Spor Yazarları Derneği Başkanı Oğuz Tongsir, sosyal medya hesabından skandal bir twite imza attı. Tongsir, sokağa çıkan halka ve tankların önüne bedenlerini koyan vatandaşlara, "Tankın önüne nasıl atlamışlarmış? Yahu bu millet 5 lira için gelin arabasının önüne atlar. Devleti için tank mank vız gelir" sözleriyle hakaret etmişti. Oğuz Tongsir, kısa süre içinde gelen yoğun tepkiler sonrası twitini silmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.