TTO'dan Şanlıurfa TSO'ya ziyaret

TTO'dan Şanlıurfa TSO'ya ziyaret

Torbalı ekonomisi Urfa’da tanıtıldı

Güneydoğu’ya çıkarma yapan Torbalı Ticaret Odası (TTO) heyetini karşılayan Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Halil Peltek, “Torbalı’nın gelişimini takdirle izliyoruz” dedi. TTO Başkanı Abdulvahap Olgun  ise “Torbalı’nın yatırım cazibesini her yerde anlatıyoruz” dedi.

img_2460.jpg

Torbalı Ticaret Odası’na bağlı 30 işadamı Şanlıurfalı işadamları ile buluştu. TTO Başkanı Olgun “Son yılarda şaha kalkan Şanlıurfa, Mardin ve Diyarbakır’daki işadamları ile ticaret köprüleri kırmak için yola koyulduk” dedi.  Torbalı Ticaret Odası (TTO) Güneydoğu Anadolu’ya düzenlediği iş gezisi kapsamında dün ilk olarak Şanlıurfa’ya gitti. TTO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulvahap Olgun ve Meclis Başkanı Erkan Aksoy başkanlığındaki 30 kişilik heyet Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. İşadamları ikili görüşmeler yapıp kentin ticaret ve sanayi potansiyeli ile ilgili olarak incelemelerde bulunan heyet, bugün Mardin’de Ticaret ve Sanayi Odası’na mensup işadamları ile bir araya gelecek. 

Cazibe merkezi Şanlıurfa

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası’nda Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Halil Peltek, yönetim kurulu üyeleri ve meclis üyeleri TTO heyetini ağırlayarak ortak toplantı düzenlediler. Karşılıklı bilgilendirme sunumlarının yapıldığı toplantıda konuşan Şanlıurfa TSO Başkanı Peltek ilk olarak Şanlıurfa TSO’nun faaliyetlerini anlattıktan sonra şunları söyledi “Bugün 1300 kilometre öteden şehrimizi ziyaret etmeye gelen siz değerli misafirlerimizi ağırlamaktan büyük onur duyduk. Başkanımız Abdulvahap Olgun ile sık sık Ankara’daki toplantılarda bir araya geliyoruz. Torbalı Ticaret Odası’nın çalışmalarını yakından takip ve takdir ediyoruz. Başkanınız ilçe değil de il oda başkanı gibi çalışıyor. Bizler Şanlıurfa TSO olarak yaptığımız çalışmalar ile üyelerimize ve kentimize hizmet ediyoruz. Son yıllarda devletin büyük desteğiyle yatırımların cazibe merkezi haline geldik. Gerek teşvikler gerekse yatırım olanaklarının iyileşmesi ile bölgenin en önemli yatırım merkezi haline geldik” dedi.

Olgun: Ticarete köprü olacağız

Güneydoğu Anadolulu işadamları ile buluşmak için yola koyulduklarını ifade eden Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun ise konuşmasında şunları söyledi: “Bizleri çok güzel bir şekilde ağırlayan başta Şanlıurfa TSO Başkanı İbrahim Halil Peltek olmak üzere bütün yönetimine ve meclisine heyetimiz adına şükranlarımı sunuyorum.” dedi. Torbalı ekonomisinin gelişimi ile ilgili bilgi veren Olgun “Amacımız Türkiye’nin dört bir yanında Torbalı’nın yatırım olanaklarını anlatıp ticarete köprü olmak istiyoruzs. Torbalı Ticaret Odası heyeti kentte son olarak, Halil’ür Rahman Kültür-Sanat Külliyesi, Balıklıgöl, İbrahim Peygamber’in doğduğu mağara, Göbeklitepe ve Eyyub Peygamber’in Sabır Makamı’nı ziyaret etti. Heyet bugün ise Mardin’de temaslarda bulunduktan sonra Diyarbakır’a geçecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.