Tuba Ünsal’dan Erkekleri Kızdıracak İfadeler!

Tuba Ünsal’dan Erkekleri Kızdıracak İfadeler!

Aslan Sayım yazdı...

Toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda Türkiye'nin halen gerekli seviyeye ulaşamadığını ifade eden Tuba Ünsal, erkek oyuncular ile eşit şartlarda çalışmadıklarını söyleyerek sert bir çıkışta bulundu. Tuba Ünsal Türkiye'nin toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda hala gerekli seviyeye ulaşmadığını vurgulayarak şunları söyledi: 

"Türkiye'de hiçbir alanla toplumsal cinsiyet eşitliği söz konusu değil. Maalesef çok ataerkil. Oyunculuk yaparken kadın olmanın zorluğu, erkeklerle aynı şartlarda çalışmamak. Aynı zaman diliminde çalışıyorsunuz, aynı mesaiyi, emeği harcıyorsunuz ama Türkiye'de erkek oyuncular çok daha fazla para kazanıyor."

image0-007.jpeg

'Sanatçı topluma yol göstermeli'

Sözlerine devam eden güzel oyuncu, "Cinsiyetlerin üzerinde büyük büyük kütleler, algılar var. Bunun tam tersini söylemeye çalışırken şunu anladım; Türkiye, bunların konuşmak için hala çok bebek adımlarında bir ülke. Ama bizim gibi insanların taşın altına elini koyması gerekiyor. Çünkü sanatçının toplumdaki duruşum toplumun istediğini vermek değil, topluma yol göstermek, ışık tutmak olması gerektiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Ben bu sözlerine bir erkek olarak kesinlikle katılıyorum. Ülkemizde her zaman cinsiyet ayrımı var ve bu konunun önüne bir türlü geçemedik.  Her zaman erkekler kendilerini kadınlardan her konuda üstün görürler buda toplumda genel olarak hoş karşılanmasada kadın erkek eşitliğinden bahsedilmesi bunun tartışması bile yıllar boyunca yapılmıştır.  Sevgili Tuba oyuncu olduğu halde yani ünlü olduğu halde bu eşitsizliğide kendi yaşamış ki bu konu hakkında açıklamada bulunmuş. Umarım dikkatte alınır...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.