TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları’nda büyük başarı!

TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları’nda büyük başarı!

TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları’nın ilk aşamasında İzmirli liseli gençlerden büyük başarı

İzmir Amerikan Koleji’nden üç öğrenci, Aralık ayında yapılacak olan TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları 2. Aşama Matematik Sınavı’na katılmaya hak kazandı. Liseli üç öğrenci, TÜBİTAK’ta İzmir’i temsil edecek olmanın gururu yaşıyor.

İzmir Amerikan Koleji’nin (ACI) üç öğrencisi elde ettikleri başarılı sonuçlarla, Aralık ayında yapılacak olan TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları 2. Aşama Matematik Sınavı’na katılmaya hak kazandı. ACI öğrencileri bu başarılarının yanı sıra sadece belli bir kontenjan dâhilinde öğrencinin davet edildiği, olimpiyatlara hazırlık niteliğinde Eylül ayında gerçekleştirilecek olan Olimpiyat Yaz Kampı’na da katılacak.

tubitak-2.jpg

ÜSTÜN BAŞARI GÖSTERDİLER

İzmir Amerikan Koleji’nden (ACI) üç öğrenci, TÜBİTAK’ta İzmir’i temsil edecek olmanın gururunu ve heyecanını yaşıyor. Balkan Genç Matematik Olimpiyatı’nda Türk Milli Takımı’na seçilerek 2. Aşamaya otomatik olarak seçilen Lise 1 öğrencisi Adil Enes Yılmaz’ın yanı sıra 3 Temmuz 2021 tarihinde yapılan ve 1611 kişinin yarıştığı Olimpiyat seçmelerinde Lise 3 öğrencisi Can Gökmen ile Lise 2 öğrencisi Deniz Tanacı da üstün başarı göstererek bu hakkı elde ettiler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.