TÜBİTAK’tan Özel Ege Ortaokulu’na Birincilik Ödülü

TÜBİTAK’tan Özel Ege Ortaokulu’na Birincilik Ödülü

Özel Ege Ortaokulu TÜBİTAK 11. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda (Bu Benim Eserim) matematik dalında birincilik ödülünün sahibi oldu.

Dereceye giren Özel Egeli öğrenci, 24-26 Mayıs 2017 tarihlerinde Eskişehir’de düzenlenecek Final Sergisi’nde Ege Bölgesi’ni temsil etme hakkı kazandı.TÜBİTAK 11. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması (Bu Benim Eserim) İzmir Bölge Sergisi 17-19 Nisan 2017 tarihlerinde Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde düzenlendi. Biyoloji dalında 11, fizik dalında 17, kimya dalında 6 ve matematik dalında 16 olmak üzere toplam 50 projenin yarıştığı İzmir Bölge Sergisi’nde Özel Ege Ortaokulu öğrencilerinin 3 projesi sergilenmeye layık görüldü. 6. sınıf öğrencisi Cem Yıldırım’ın hazırladığı ve danışmanlığını Fen ve Teknoloji Öğretmeni Melike Güzel’in yaptığı “Probiyotik Meyve Suyu” adlı biyoloji projesi,  7. sınıf öğrencisi Emre Yontucu tarafından hazırlanan ve danışmanlığını Bilim Kurulu Eş Başkanı (Matematik) Dr. Gizem Günel Açıksöz’ün  yaptığı “Dağılım Problemlerinin Genelleştirilmesi” adlı matematik projesi, 7. sınıf öğrencisi Aslı Turan tarafından hazırlanan ve danışmanlığını Matematik Öğretmeni Ceylin Korkmaz’ın yaptığı “Dörtgenden Dörtgene Dönüşüm” adlı matematik projesi sergide yer aldı.

 

Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde 20 Nisan 2017 tarihinde düzenlenen ödül töreninde ise Özel Egeli Aslı Turan, matematik dalında bölge finalisti seçilerek 24-26 Mayıs 2017 tarihlerinde Eskişehir’de düzenlenecek Final Sergisi’ne katılmaya hak kazandı.

 

Özel Ege İlköğretim Kurumu Müdürü Sibel Şenol, “TÜBİTAK 11. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nın İzmir Bölge Sergisi’nde projeleri sergilenmeye hak kazanan bütün öğrencilerimizi ve birincilik derecesini alarak Final Sergisi’ne gidecek öğrencimizi ve öğretmenlerini kutlarım. Öğrencilerimizin elde ettiği büyük başarı bizi bir kez daha onurlandırdı. Eğitim uzun soluklu bir yolculuk. Pek çok şey hayal etmekle başlar. Özgün düşünme, araştırma, neden-sonuç ilişkisi kurma, yazma, soru sorma ve muhakeme yapmanın tohumlarını okul öncesinde ve ilkokulun ilk yılında atıyoruz. Minik bilim insanlarına her türlü bilimsel araştırmayı yapabilecekleri laboratuvarların kapılarını açıyoruz. Küçük öğrencilerimizin sanatsal faaliyetlerde sahne aldıkça büyümelerine tanık oluyoruz. Sporcu çocuklarımız ekip ruhuyla millî takımlara kadar yükselirken zengin materyal yelpazesine sahip okul kütüphanesinde bilginin her türlüsüne ulaşabiliyor. Okulların, öğrencilerini ulusal sınavlara hazırlamaktan daha önemli görevleri olsa gerek.  Çocuklarımızı, ülkemizin ve insanlığın gerçek gündemi ve büyük problemleri üzerinde düşünen, yarının sorumlu yurttaşları olarak hayata hazırlıyoruz. Bir bilim ve liderlik okulu olan Özel Ege’de yetişen gençlerimize gelecek yaşamlarında ihtiyaçları olacak tüm donanımı katma çabasındayız.” dedi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.