Tuğba Kuruyemiş'in Sahibi Tutuklandı

Tuğba Kuruyemiş'in Sahibi Tutuklandı

Gözaltına alındığı açıklanan Tuğba Kuruyemiş'in sahibi Ahmet Tonkul 4 kişiyle beraber tutuklandı

Aydın'da 15 Temmuz başarısız darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan 48 kişiden 43'ü yurtdışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartlarıyla serbest bırakıldı, 5 kişi ise tutuklandı. Tutuklananların arasında Türkiye'nin tanınan markalarından Tuğba Kuruyemiş'in sahibi Ahmet Tonkul da bulunuyor.

AK Partili vekili akrabası da tutuklular arasında

Fethullah Gülen'in terör örgütüne parasal destek sağladıkları gerekçesiyle gözaltına alınan isimler arasında AK Parti Milletvekili Mehmet Erdem'in kardeşi ve yeğeni de bulunuyordu. Serbest bırakılanlar arasında Erdem'in kardeşi bulunurken yeğeni tutuklanarak cezaevine gönderildi. Öte yandan Efeler Belediyesi'nde CHP'den Meclis Üyesi olarak seçilen Çetin Dokuzlu da serbest bırakıldı.

Tutuklananlar üzerinden 1 dolar çıktı

tutuklanan 5 kişinin üzerinden de birer dolar çıktığı öğrenilirken serbest kalan AK Parti Milletvekili Mehmet Erdem'in kardeşi Ömer Erdem, adliye çıkışında kendisini bekleyenler tarafından alkışla karşılandı. Erdem şu açıklamayı yaptı: "Maalesef 2013 öncesinde bu yapıya dirsek temasımız olmuştur. Fakat 2013’ten sonra ne kadar kurtulmak istesek de bu yapının genel temayülü olarak sahte evraklarla bizleri bir takım derneklere üye göstermişler. Bizim her zaman olduğu gibi Türk milletine ve Türk adaletine inancımız sonsuz. Canımız bu vatan için feda olsun" 

Ayrıca Aydın'ın ilçesi Nazilli'de aralarında esnaf ve işadamlarının bulunduğu 34 kişiden 24'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.