TÜGİAD Ege Folkart Gallery’de Atatürk Sergisi’nde

TÜGİAD Ege Folkart Gallery’de Atatürk Sergisi’nde

TÜGİAD Ege Şubesi, “Büyük Dahi Gazi Mustafa Kemal Sergisi”ni gezdi

Folkart Gallery’de, bugüne kadar yapılmış en kapsamlı ve en büyük Atatürk sergisine ev sahipliği yaparken, TÜGİAD Ege Şubesi de serginin ziyaretçileri arasındaydı. Sergide birçok obje ve bir kısmı daha önce hiç yayımlanmamış 150 Atatürk fotoğrafı yer alırken, TÜGİAD Ege Şubesi üyeleri sergiyi büyük bir ilgiyle gezdi.

Sergiyi büyük bir saygıyla gezdiklerini söyleyen TÜGİAD Ege Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Can Yavaş, “BÜYÜK DAHİ / GAZİ MUSTAFA KEMAL isimli sergide Atatürk’ün bugüne kadar yayımlanmamış fotoğraflarından kullandığı kahve fincanlarına, Atatürk kapaklı Time Dergisi’nden Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nda kullandığı gaz lambalarına, çeşitli kıyafetlerine kadar birçok farklı objeler bulunuyor. Sergiyi gezdikten sonra bir kez daha Atatürk’ü minnet ve saygıyla andık” dedi.  Sergi sonrası TÜGİAD Ege Şubesi Yönetim Kurulu, Ocak ayı  Yönetim Kurulu toplantısını da Folkart’da gerçekleştirdi.

2-532.jpg

TÜGİAD Ege Şubesi İzmir’de 2015 yılında kurulan Folkart Gallery’nin 2018-2019 Sergi Sezonu’nu açtığı “BÜYÜK DAHİ / GAZİ MUSTAFA KEMAL” sergisini gezdi.  Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bugüne kadar hiç görülmeyen fotoğrafları, kullandığı özel eşyaları, yazdığı mektupları ve birçok objelerin yer alacağı sergiyi büyük bir ilgiyle gezen TÜGİAD Ege Şubesi üyeleri, sergilenen obje ve resimleri ilgiyle izledi.

Serginin 24 Şubat 2019 tarihine kadar açık kalacağını söyleyen ve mutlaka görülmesi gerektiğini dile getiren TÜGİAD Ege Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Can Yavaş, “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bugüne kadar görmediğimiz fotoğrafları başta olmak üzere bir çok kişisel eşyasını yakından görmek hepimizde büyük bir heyecan yarattı. Bugün bu topraklarda özgür yaşıyorsak tüm bunları Atatürk’e borçluyuz. Kendisini bu vesile ile saygıyla ve minnetle anıyoruz. Tüm İzmirlilerin bu eşsiz sergiyi görmeleri gerektiğini de belirtmek isterim” diye konuştu.

Sergi sonunda anı defterini de imzalayan TÜGİAD Ege Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Can Yavaş başkanlığında TÜGİAD Ege Şubesi Ocak ayı yönetim kurulu toplantısı da Folkart’da yapıldı. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.