"TÜGİAD, hiç bir partinin arka bahçesi değildir"

"TÜGİAD, hiç bir partinin arka bahçesi değildir"

TÜGİAD Ege Şube Başkanı Hüseyin Canpolat, Kanal İzmir Tv'ye çarpıcı açıklamalarda bulundu.

TÜGİAD Ege Şube Başkanı Hüseyin Canpolat, Kanal İzmir Tv'ye çarpıcı açıklamalarda bulundu. Gündem Özel programı Rıdvan Akgün'ün sorularını yanıtlayan Canpolat, TÜGİAD, yerel yönetim ve Türkiye'ye dair konuştu.

TÜGİAD'ın amaçlarından bahseden Canpolat, derneğin herhangi bir siyasi bağlantısı olmadığını vurguladı ve "Şunu net olarak söyleyeyim TÜGİAD hiçbir siyasi partinin arka bahçesi değildir. TÜGİAD vatanı milleti için çalışan bir sivil toplum örgütüdür. Her zaman mevcut hükümetin yanındadır. Eleştirileri varsa yapar ama siyasete girmez, hiçbir zaman da girmemiştir. Hassas konularda görüşlerini beyan etmiştir. Siyasi bir içerik taşımamaktadır. İş adamlarının siyasi görüşleri kendi içindedir. TÜGİAD, Türkiye'nin rengidir. Özellikle darbe girişiminde de bazı sivil toplum örgütleri kapatıldı. Bizim de içimizde ufak tefek sıkıntılar olmuştur. Onları göndermişizdir. Ancak biz demokrasinin yanında yer aldık. Takdir ve teşekkür aldık. " dedi.

İzmir'le ilgili önemli projelere devam edileceğinin sinyallerini veren Başkan Canpolat, Biz İzmir'i nasıl daha iyi büyütebiliriz sorusunu sormalıyız diyerek, bölge için belirledikleri sektörlerden bahsetti. Bunlar içerisinde öncelikli 5 tanesini açıklayan Canpolat, "Belirlediğimiz 5 tane sektör var. Sanayi, tarım, inşaat, bilişim ve eğitim. Bunların içerisine serbest bölgeleri ilave etmemiz gerekiyor. Ege Serbest bölgesi genişlemek istiyor, arazi arıyor. Dünyadaki yatırımcıyı buraya çekiyor. Ciddi bir istihdam kaynağı. Bir çok üniversitenin temsilcilikleri açılarak, eğitimlerini devam ettirebilirler. Bunlarla ilgili programlarımız da olacak. Tarımda İzmir 12 ay ürün alınabiliyor. Türkiye'nin süt deposu burasıdır." diye konuştu.

Hüseyin Canpolat, Türkiye'nin her türlü iç ve dış mücadelelere karşı mücadele ettiğini, hükümetin de bu süreçte çok başarılı olduğunu vurguladı. Türkiye'nin başarısını şu sözlerle açıkladı.

"Ülkemizde çalışmayan kurum yok. Tepeden aşağıya hiyerarşik bir sistem var. Hiçbir ülke bu ülkenin başarılı olmasını istemiyor. Genetik yapımız etkili. Biz akıllı bir milletiz. En az eğitim alan bir insanın bile müthiş zekaya sahip olduğunu görüyoruz. Eğitim sistemi baştan aşağıya değiştirilmeli. Ezbercilik kardırılıp, araştırmacı yapıya dönüşen bir yapıya dönüştürülmeli. Diğeri ise Jeopolitik yapımız. Bölgenin üç tarafı denizlerle kaplı. Yukarıdan baktığımızda dünyanın merkezini herkes İngiltere sanıyor ancak merkez Türkiye. THY'nin başarısının temelinde de bu yatar aslında. Bizi hep bir yere çekmeye çalışıyorlar. Hükümette bu süreçte çok başarılı. Bir taraftan buna müdahale ediyor. hem de iyi yönetmeye çalışıyor. PKK sorunu.. Benim bir çok arkadaşım Kürt. Konu Kürt meselesi değil. Bugün kardeş kanı dökülmesinin Türkiye'ye maliyeti yüzlerce  milyar dolar? Yüce Atatürk misak-ı milli sınırları çizmiş. Bu sınırlar içerisinde Türk bayrağının altında yaşayacak bu ülkede yaşar, yaşamayan gider."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.