TÜGİAD'ın tarım paneline EBSO'dan destek

TÜGİAD'ın tarım paneline EBSO'dan destek

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ege Şubesi, İzmir tarımının "marka" haline getirilmesi için düzenleyeceği panele Ege Bölgesi Sanayi Odası’ndan (EBSO) da destek geldi.

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ege Şubesi, İzmir tarımının "marka" haline getirilmesi için düzenleyeceği panele Ege Bölgesi Sanayi Odası’ndan (EBSO) da destek geldi. EBSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu, “Tarım ekonomisi Türkiye’nin çehresini değiştirecek güçtedir. İzmir tarımı da bunun için rol model olabilir” dedi.

TÜGİAD Ege Şubesi'nin oluşturduğu "İzmir 2030 Platformu" tarafından düzenlenecek Tarım Paneli için çalışmalar son aşamaya geldi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan tam destek alan panel için TÜGİAD Ege Şube yönetimi, Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu’nu ziyaret etti.  Ziyarette  TÜGİAD Ege Şube Başkanı Hüseyin Canpolat, Genel Sekreter Çağlar Tenekeci, Yönetim Kurulu üyeleri Medya Venüs Bağdatlı Ay, Melih Sebastien Durmuş, Şube Koordinatörü Bahar Kocaman hazır bulundu.

TÜGİAD Ege Şube Başkanı Canpolat, iş dünyası olarak “2030 yılında nasıl bir İzmir görmek istedikleri” sorusundan yola çıkarak İzmir 2030 platformunu oluşturduklarını belirtti. Canpolat, “İzmir bir sanayi şehri,  turizm şehri, eğitim şehri, tarım şehri ve bilişim şehri olduğu yönünde geri dönüşler aldık. Bu kapsamda tüm bu konuların sektör temsilcilerini, önde gelen firmalarının görüşlerini paylaştığı paneller dizisini oluşturduk” dedi.

Tarım panelinin  “İzmir’in bir tarım şehri” olması açısından yüksek öneme sahip olduğunu söyleyen Canpolat, “Tarımda hammadde bizde, insan bizde ama ucuza satıyoruz; niş ürün yapsak dahi niş paketleyemiyoruz. Hedefimiz ürünlerimizi, katma değeri yüksek ürünlere dönüştürmek olmalı. Hedefimiz Ege’nin tarımda nasıl büyüyebileceğinin yol haritasında katkıda bulunmak. Ortaya çıkan sonuçların yeni yasal düzenlemelere zemin hazırlayacağına inanıyoruz” dedi.

EBSO Başkan Yardımcısı Gökçüoğlu, güçlü bir tarım ekonomisinin Türkiye’nin çehresini değiştirebileceğini ifade ederek “İzmir bu işin rol modeli olabilir. Üniversiteleri de işin içine katarsak, Oda olarak sizin bu tespitinize her zaman destek veririz” dedi.  Gelişmiş ülkelerin tamamının tarımda da ileri seviyede olduğuna dikkat çeken Gökçüoğlu, “TOBB Başkan Yardımcımız Ender Yorgancılar’ın da desteğiyle, yol haritasında tespit yapalım, hedefe odaklanalım,  yorulmadan devam edelim. Bu konu, ülkenin geleceğinin konusudur” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.