TÜGVA Gaziemir İlçe Temsilciliğinden Anlamlı Etkinlik

TÜGVA Gaziemir İlçe Temsilciliğinden Anlamlı Etkinlik

Türkiye Gençlik Vakfı Gaziemir İlçe Temsilciliği bünyesinde organize edilen milli ağaçlandırma günü münasebetiyle binlerce fidan geleceğe nefes olabilmek için toprak ile buluşturuldu.

Gaziemir İlçe Temsilcisi Erkan KILIÇ:

"Değerli misafirler, saygıdeğer kurum müdürleri ve kıymetli parti temsilcileri;

Türkiye Gençlik Vakfı Gaziemir İlçe Temsilciliği olarak milli ağaçlandırma günü munasebetiyle bu yıl ikincisini düzenlediğimiz fidan dikimi etkinliğine hoşgeldiniz. Bizim tarihimizde en önemli kanunname 'Fatih kanunnamesi' dir ve bu kanunnamenin en önemli cümlesi 'Ormanlarımdan bir dal kesenin başını keserim cümlesidir.' Orman, Fatih' in de çağları aşıp bize kadar gelip ince hassasiyetine konu olan temel ifadesi onların korunmasıdır. Ormanlar, doğal hayatı koruyan doğal hayatın içinde bulunan barınma ortamını sağlarlar. Dolayısıyla ormanların kullanılması, bakılması ve büyütülmesi bizim temel gayemiz olmalıdır. Yaklaşık iki hafta önce 30 Ekim Cuma günü hepimizin malumu kentimizde elim bir deprem hadisesi meydana gelmiştir. Bugün burada dikeceğimiz fidanları, yönetimimiz ile birlikte depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın anısına onların isimlerini vermeyi kararlaştırdık. Bu hadisede hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilerim." dedi.

Etkinliğe, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Musa BİNA, İlçe Müftüsü Zekeriya ÇALLI, Kızılay Gaziemir Şube Başkanı Davut DİNÇER ile okul ve kurum müdürleri katıldı. "Bir Fidan Bin Nefes" etkinliği kapsamında dikilen fidanlara depremde hayatını  kaybedenlerin isimleri verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.