TÜGVA İzmir: “Boş kalan rafları kitapla dolduruyoruz!”

TÜGVA İzmir: “Boş kalan rafları kitapla dolduruyoruz!”

TÜGVA İzmir Kadın ve Aile Koordinatörlüğü tarafından “Boş kalan rafları kitapla dolduruyoruz!” sloganıyla kitap bağışı kampanyası başlatıldı. Kampanya kapsamında toplanan kitaplar ile kütüphanesi olmayan okullarda kütüphane kurulması hedefleniyor.

Kitap bağışı kampanyasıyla ilgili konuşan TÜGVA İzmir Kadın ve Aile Koordinatörü Av. Gizem Elif BÜYÜKYILDIRIM;

“Vakıf faaliyetleri çerçevesinde okullara gidiyor, öğrencilerle birebir ilgileniyoruz. Okul yöneticilerimizle ve İl-İlçe Milli Eğitim Müdürlerimizle sık sık konuşuyoruz. Tüm bu görüşmelerde hala okullarında kütüphane olmayan okullarımızın bulunduğunu fark ettik. Ne yapabiliriz düşüncesi bu kampanya ile somutlaşmış oldu.

Kampanya ile amacımız İzmir genelinde kütüphanesi olmayan okulların bu ihtiyacını tamamlamak, gençlerimize umut olmak, onlar için okullarında bir kütüphane kurmaktır. Öncelikle Aliağa ilçemizi pilot ilçe tayin etmiş bulunmaktayız. Resmi kurum yetkililerini kampanyamız hakkında bilgilendirip gerekli istişareleri yaparak kampanyayı başlattık. Kütüphaneye ihtiyacı olan okulların tespiti hususunda yine resmi kurumların yönlendirmelerine göre hareket etmekteyiz.

Kampanya kapsamında ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde kitapların gönderilmesini öncelikli tutuyoruz. 100 Temel Eser, Türk ve Dünya Klasiklerinin yanı sıra milli bilinci geliştirecek kitapların gönderilmesi konusunda bağışçılarımıza yönlendirmeler yapıyoruz. Kampanyaya beklediğimizin üzerinde yoğun bir ilgi var. Yalnız İzmir değil, diğer şehirlerimizden ve yurtdışından bağışlar gelmeye başladı. Biz bu kampanyanın çok daha ileri götürülerek tüm ülkeyi kapsamasını arzuluyoruz. Okullar dışında farklı kurumlardan da bu hizmete ihtiyaçları olduğu ve kampanyayı onlar lehine genişletip geliştiremeyeceğimize yönelik bir takım talepler almaktayız.

Bizler, ilk emri “Oku!” olan bir dinin inananları olarak okumalı ve okutmalıyız! Okullarında kitap ihtiyacı olan genç kardeşlerimize sizler de kitap bağışlamak isterseniz 05076331747 telefon numarasından bize ulaşabilir, Siteler Mah. 430 Sk. B/3-5, No:18/15 Belediye Misafirhanesi, Aliağa/İzmir adresine kitaplarınızı bağışlayabilir, #1Kitap1Gençlik etiketiyle sosyal medyada paylaşabilirsiniz.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.