TÜGVA İzmir “Türkiye Fikir Kongresi” başvuruları başladı

TÜGVA İzmir “Türkiye Fikir Kongresi” başvuruları başladı

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) İzmir İl Temsilciliğinden yapılan açıklamada TÜGVA Genel Merkezi tarafından Türkiye Fikir Kongresi’nin başvurularının başladığı belirtildi.

Yeni nesil gençlik vakfı TÜGVA’nın önemli organizasyonlarından birisi olan Türkiye Fikir Kongresi, kitaplara ve fikriyata ilgisi olan gençleri bir araya getirmeyi hedefliyor. Türkiye Fikir Kongresi’ne 19 Nisan 2020’a kadar başvurular yapılabilecek.

Bu sene, ‘Devrim yok, Diriliş var!’ sloganıyla yola çıkan Türkiye Fikir Kongresi’nde, belirlenen kitapları okumalarının yanında fikirlerini dile getirirken kullandıkları sözlerin zenginleşmesi ve etkili iletişim kurabilmeleri yönlerinin gelişmesi hedefleniyor.

TÜGVA’nın önder projelerinden olan Türkiye Fikir Kongresi’ne lisans ve ön lisans eğitimi gören öğrenciler başvuru yapabilecek.

Öğrenciler başvuru yaptıktan sonra Sezai Karakoç’un ‘İslamın Dirilişi’, ‘İnsanlığın Dirilişi’ ve ‘Diriliş Neslinin Amentüsü’ kitaplarını tahlil edip sınava girecek.Öğrenciler, sınav sonrasında il çalıştaylarına katılmaya hak kazanacak. Moderatör ve katılımcıların yer aldığı oylamayla her ilden 3 öğrenci İstanbul’da gerçekleştirilecek final programına katılacak.

İstanbul’da 2 günlük bir program halinde yapılacak olan final çalıştayı ile her ilden gelen 3 öğrenci kendi temasıyla alakalı 15’er kişilik gruplara ayrılarak jüri önünde sunumlarını gerçekleştirecek. En iyi sunumu yapacak olan kişi, oylamayla belirlenecek. Seçilen sunumlar program sonunda bütün katılımcıların karşısında yapılacak.

Programa katılan öğrenciler ulaşım, yurt dışı dil eğitimi, yurt dışı gezisi ve Umre ziyaretiyle ödüllendirilecek.

Projeye, https://fikirkongresi.tugva.org/ adresinden 19 Nisan 2020’a kadar başvurulabilecek.

unnamed-609.jpg

unnamed-(1)-520.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.