TÜGVA Torbalı Yaz Okulundan Görkemli Kapanış

TÜGVA Torbalı Yaz Okulundan Görkemli Kapanış

TÜGVA Torbalı Ortaokul Koordinatörlüğü tarafından 24 Haziran’da başlayan Ortaokul Yaz Okulu, geçtiğimiz gün görkemli bir törenle noktalandı.

Kur'an-ı Kerim’den satranca, dini bilgilerden, okçuluk ve spor derslerine kadar geniş bir yelpazede eğitim gören öğrenciler, hazırladıkları gösterileri sergiledi.Şehit Uzm. Onb. Mustafa Eser İmamhatip Ortaokulu'nda düzenlenen programa, Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun, TÜGVA İl Ortaokul Koordinatörü Fatih Bilici, TÜGVA Torbalı Temsilcisi Ali Kazan ve TÜGVA Torbalı Kadın ve Aile Koordinatörü Rukiye Sarıçiçek'in yanı sıra çok sayıda veli katıldı.Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan programda, protokol konuşmaları, şiir dinletisi ve öğrencilerin şarkı söylemesinin ardından okçuluk gösterisi sahnelendi.

TÜGVA Torbalı Ortaokul Koordinatörü Egemen Karakuş da programda bir konuşma yaptı. “Eğitim her işin başı olmasına rağmen tek başına yeterli değildir. İyi bir eğitimin yanında, gönül dünyamızı dolduracak manevi bir iklim de gereklidir. Bu manevi iklimi sağlamanın yolu da vakıflar ve sivil toplum kuruluşlarıdır.” diyen Karakuş, salondaki misafirlere yazar Mustafa Kutlu'nun şu dizeleri ile seslendi:

“Bir şey yap, güzel olsun. Huzura vesile olsun.

Rikkate yol açsın, şevk versin, hakikate işaret etsin.

Bir şey yap doğru olsun. İnsanları yalanın ve yanlışın bataklığına düşmekten korusun.

Rüzgara ve akıntıya kapılmasın, kırılsın lakin eğilip bükülmesin.

Bir şey yap iyi olsun. Hizmetten, hürmetten, merhametten müteşekkil olsun.”

Konuşmasının devamında Yaz Okulu ile ilgili bilgiler veren Egemen Karakuş, “5 haftalık Yaz Okulunda derslerin yanı sıra; öğrencilerimiz ile yemeklerimizi birlikte yedik, namazlarımızı birlikte kıldık; birlikte futbol, basketbol ve voleybol maçları yaptık. Hafta başında düzenlediğimiz piknikte de öğrenci arkadaşlarımız ile doyasıya eğlendik.” dedi ve sözlerini, yeni eğitim-öğretim yılı içerisinde birçok kurs ve etkinliği düzenlemek için çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyerek noktaladı.Öğrencilere katılım belgelerinin takdim edildiği program, pasta kesimi ile sona erdi.

img_w8hesm.jpgimg-20190726-wa0074.jpgimg_6slrx9.jpgimg-20190726-wa0079.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.