TÜİK, “Süt ve Süt Ürünleri Üretimi” verilerini açıkladı

TÜİK, “Süt ve Süt Ürünleri Üretimi” verilerini açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2016 yılı Eylül ayı 'Süt ve Süt Ürünleri Üretimi İstatistik Verilerini’ açıkladı. Ticari süt işletmelerince Eylül ayında 694 bin 760 ton inek sütü toplandığını belirtti.

 Toplanan inek sütü miktarı Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2 arttığını söyledi. Eylül ayında ticari süt işletmeleri tarafından içme sütü üretimi 115 bin 524 ton olarak gerçekleştiğini ve bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 9,5 artış gösterdiğini ifade etti. İnek peyniri üretimi 49 bin 683 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüze 0,8 arttığını ifade etti. Koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri ise geçen seneye oranla yüzde 9,7 artış gösterdi ve bin 443 ton üretimi gerçekleştirildi. 


YOĞURT ÜRETİMİ ARTTI


Yoğurt üretiminin ise 2015 yılı Eylül ayından itibaren yüzde 9,7 artış gösterdiği saptandı. Yoğurt üretiminin 2016 yılında 99 bin 77 ton olduğunu 2015 yılında ise 60 bin 73 ton olduğunu bildirildi. Eylül ayında ticari süt işletmeleri,  toplanan inek sütü yağ oranı ortalama yüzde 3,5 protein oranının ise ortalama yüzde 3,3 olduğunu saptadı. 


TAKVİM ETKİSİNDEN ARINDIRILMIŞ İNEK SÜTÜ MİKTARI


Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış olarak toplanan inek sütü miktarının 2015 yılı Eylül ayına göre yüzde 0,1 azaldığını bildirildi. Takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı 2016 yılı Eylül ayında bir önceki yıla kıyasla yüzde 2,3 arttığı belirtildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.