Tüketici Güven Endeksi Yükseliş Gösterdi

Tüketici Güven Endeksi Yükseliş Gösterdi

Türkiye İstatistik Kurumu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafında ortaklaşa düzenlenen tüketici eğilim anketi sonuçları açıklandı.

Türkiye İstatistik Kurumu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın ortaklaşa olarak yaptığı tüketici eğilim anketi sonuçları açıklandı. Anket sonuçlarına göre derlenen verilerden elde edilen tüketici güven endeksi Nisan ayının Mart ayına göre yüzde 2,2 artış gösterdiğini ortaya koydu. Mart ayı tüketici güven endeksi yüzde 67 seviyesindeydi.

Hanenin maddi durum beklentisi endeksi de bir önceki aya nazaran düşük bir oranla artış gösterdi. Nisan ayı hanenin maddi durum beklentisi 89,97 olarak açıklanırken Mart ayında bu oran 89,77'ydi. Nisan ayındaki artış bir yıl içerisindeki süreçte hanenin ekonomik durumunun daha iyiye gideceğini düşünenlerin artmasından kaynaklı olarak yükseliş gösterdi.

Mart ayında yüzde 89,41 seviyesinde ilerleyen genel ekonomik durum beklentisi %1,8 oranında artış göstererek, Nisan ayında yüzde 91,02 olarak yansıdı.

İşsiz sayısındaki düşüş beklentisi de yükseldi

İşsiz sayısında düşüş beklentisi endeksi, Mart ayına oranla yüzde 1,9 oranında yükselerek, Nisan ayı içerisinde 69,11 oranına arttı. Artış bir yıl içerisinde işsizlik sorunuyla karşılaşan vatandaşların iş bulacağı düşüncesine sahip kişilerin artması sayesinde yükseliş gösterdi.

Tasarruf etme ihtimali endeksi de artış gösterdi

Anket sonuçlarından derlenmesinden elde edilen bilgiler doğrultusunda tasarruf etme ihtimali endeksi'nde de yüzde 13,1 oranında bir artış görüldü. Aynı endeks mart ayı içerisinde 21,01 oranında iken bu oran Nisan ayına 23,75 olarak yansıdı.

Tüketici ve üreticilerin genel ekonomik durumuna dair düzenlenen tüketici güven endeksi, mevcut durum değerlendirmelerinin yanı sıra ilerleyen süreçteki beklentileri de ölçmekte kullanılıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.