Tüketici Tağşiş Ürün İçin Dava Açabilir!

Tüketici Tağşiş Ürün İçin Dava Açabilir!

Yusuf Akın, son günlerde tartışılan Tağşiş ürünlerle ilgili olarak tüketicilerin, firmalara karşı ceza ve tazminat davası açabileceğini belirterek, “Bu tür gıda oyunlarına karşı sadece bakanlığın ceza kesmiş olması yeterli değildir" dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın geçtiğimiz günlerde TAĞŞİŞ ürünler üreten firmalarla ilgili yaptığı açıklama, kamuoyuna bomba gibi düştü. İçine başka bir şeyler karıştırma ve bozmak suretiyle ürünün doğal yapısını değiştiren firmaları ilan eden bakanlık, firmalara ceza yazdığını da duyurmuştu.

İzmir Barosu Avukatlarından Yusuf Akın,  içine bir şeyler karıştırarak ve bozarak ürün satan firmalara karşı sadece bakanlığın ceza kesmesinin hukuk karşılığı olmadığını belirterek tüketicileri uyardı. İzmir Barosu Avukatlarından Yusuf Akın, “TAĞŞİŞ ürün satan, satılan ürünün müşterisine veren firmalarında tüketiciye karşı hukuki sorumlulukları vardır. O firmada, o ürünü kullandığını düşünün ve bunu ispatlayan tüketiciler, hem üretim yapan firmaya,  hem de üretilen ürünü kendisine satan, yediren firmaya karşı ceza davası ve tazminat davası açma hakkı var” dedi.

Avukat Akın, vatandaşlarımız tüketici olma konusunda maalesef yetersiz bilgiye sahip olduklarını belirterek,  “Bozuk ürünün tek karşılığı bakanlık değildir. O ürünü kullanan tüketiciye de dava açma hakkını hukuk vermektedir. Bu tür olumsuz durumlara karşı vatandaş olarak hep birlikte tüketici sıfatıyla hukuk mücadelesi yapmamız gerekiyor. Yapalım ki,  bedeli sadece bakanlığın kestiği ceza olmayan bu tür ürünleri üretmeye meyilli olanlara karşı yaptırım gücümüz güçlü olsun” dedi.

Avukat Yusuf Akın’ın sosyal medya hesabından tüketicilerle paylaştığı o mesajı: “Bakanlık incelemelerinde satışa/müşteriye/tüketiciye "TAĞŞİŞ" (TDK: içine başka bir şey karıştırma/bozma) edilmiş ürünler sunan firmalara her tüketici tazminat ve ceza davaları açabilir...

Kredi kartı ekstreleriniz/fiş ve faturalarınız/ güvenlik kamera kayıtları ve birlikte bulunduğunuz/yemek yediğiniz arkadaşlarınızın tanıklığı tümüyle/başlı başına DELİLDİR.

Haklarınızı arayınız...

Bakanlık sadece ceza keser.*
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.