TÜLAY AKTAŞ 20.KEZ ANILDI

TÜLAY AKTAŞ 20.KEZ ANILDI

20.Geleneksel Tülay Aktaş İzmir Gönüllü Kuruluşlar Güç Birliği Toplantısı ve Karşılıksız Hizmet Ödül Töreni Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleşti.

Topluma karşılıksız hizmetlerin öncüsü olan Tülay Aktaş toplantıda saygıyla anılarak hizmetlerinden söz edildi.

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’ında katıldığı ve plaket aldığı törene İzmir Vali Yardımcısı Celal Ulusoy, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Tülay Aktaş İzmir Gönüllü Kuruluşlar Güç Birliği Sözcüsü Fatma Dayıoğlu, Zade Vital Genel Müdürü Beril Koparal, İzmirli hayırsever Eczacı Cihat Kora, hayırsever Burçin Kipman, dernek üyeleri ve çok sayıda hayırsever katıldı.

“Ben bir kadın dayanışması ürünüyüm Bunu her zaman gururla söylüyorum’’ diyerek konuşmasına başlayan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar; “Yıllar önce bu çalışmaları öğrendiğimde çok hoşuma gitmişti. Bugün o çalışmaların jürisi olmak benim için ayrı bir gurur. İzmir bu konuda çok şanslı. Çünkü gerçekten bu işlere gönül vermiş kadınlar ordusu var bu şehirde. Çocuklarımıza, gençlerimize de gönüllülük ruhunu anlatmamız gerek. Bu gerçekten çok önemli bir konu. Merhum Tülay Aktaş’ın bıraktığı hayırseverlik ve gönüllülük bayrağını taşıyanların yanında olmayı bir görev biliyoruz.’ Şeklinde konuştu.

Bu gönüllü oluşumun temellerinin 26 yıl önce atıldığını belirten Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş,“O günlerde biz birbirini yeni tanıyan kadınlardık ve hepimiz farklı farklı konumlarda, farklı farklı derneklerde bir şeyler yapmak için çaba gösteriyorduk. Tülay Aktaş da bizlerden birisi gibi hep bu çalışmaların içinde oldu. Önümüzü açtı ve birlikte güzel işler yaptık. O kadar çok şey yaptık ki. Ve en önemlisi birbirimize iyi geldiğimizi öğrendik.  En azından kendimizi değiştirdik” dedi.

Tülay Aktaş İzmir Gönüllü Kuruluşlar Güç Birliği Sözcüsü Fatma Dayıoğlu ise; “Dil, din, etnik köken, yaş ve cinsiyet ayırımı gözetmeksizin herkese sadece insan olduğu için, insanların ihtiyaçlarını karşılamayı ve sivil toplum kuruluşları arasında işbirliğini sağlayarak bu dayanışmayı gün ve gün arttırmayı hedefliyoruz. Birçok proje gerçekleştirdik. Bu projelerin hepsi eğitim amaçlıdır. Çocuklara yaşanabilir bir dünya bırakmak en büyük arzumuzdur” ifadelerini kullandı.

Kadınların hayatlarına renk kattığını söyleyen İzmir İl Dernekler Müdürü Turgay Eser, Gönüllü kadınlardan dolayı İzmir’in çok şanslı olduğunu belirtti.

Açılış konuşmalarının ardından Barış Çocuk Senfoni Orkestrası’nın mini konseriyle süren tören İl Dernekler Müdürlüğü tarafından verilen ‘Ömür Boyu Gönüllülük Ödülleri’ ile ‘Tülay Aktaş Karşılıksız Hizmet Ödülleri’nin takdimiyle son buldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.