Tülin Oygür'dan Anneler Günü mesajı!

Tülin Oygür'dan Anneler Günü mesajı!

Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) Genel Başkanı Prof. Dr. Tülin Oygür, Anneler Günü dolayısıyla yazılı mesaj yayımladı

Prof. Dr. Tülin Oygür, bugün (10 Mayıs 2020) yaptığı yazılı açıklamada, bu yıl Anneler Günü’nün en özel öznelerinin, koronavirüs nedeniyle büyük bir özveriyle çalışan ve çocuklarına uzun süredir sarılamayan sağlık çalışanı anneler ile; evlatları için Diyarbakır’da HDP önünde nöbet tutan “Diyarbakır Anneleri” olduğunu belirtti.

Sağlık çalışanlarının, salgının başından beri mücadelede en ön cephede gösterdikleri olağanüstü fedakarlıkların içinde henüz topluma yansımayan yüzbinlerce fedakarlık hikayesi olduğuna emin olduklarını kaydeden Oygür, sözlerine şöyle devam etti:

“Bir anne düşünün, milletinin sağlığı selameti için, çocuğundan ayrı kalmak zorunda ve neredeyse 2 aydır ona sarılamıyor; öpemiyor; koklayamıyor. O çocuk da anneye en çok ihtiyaç duyduğu çağda, anne hasreti çekiyor. Sağlık çalışanı anneler ve çocukları, bu salgının en büyük faturasını, tüm toplum adına ödeyenlerden oldular. Hepimizin gözünde, hastaları iyileştirmelerindeki başarıların yanında, işte bir de bu yüzden saygıyı en çok hakedenler onlardır. Fakat evlat hasretinin en büyük acılarını, yıllardır bağırlarına bastıkları taşı, sonunda evlatlarını onlardan koparan HDP kapısına atan ‘Diyarbakır Anneleri’ yaşamıyorlar mı? Diyarbakır Anneleri,  3 Eylül 2019’da başladıkları nöbetlerinde, tam 250’inci günü geride bıraktılar.  Şimdiye kadar da 9 anne evladına bu dirençlerinin sonunda kavuştu.  İşte, terörü alet eden emperyalizmle savaşımızın en ön cephesinde kazananlar, onlar olmuşlardır. Yalnız kendileri için değil, hepimiz için kazanmaya da devam edecekler. Terörü lanetleyen tüm toplumumuz, onlara bu onuru teslim etmeli ve mücadele gücüne destek olmalıdır. Cumhuriyet Kadınları, daima onların yanında olacaktır. CKD olarak bizler, 2020 yılı Anneler Günü’nü, Diyarbakır Annelerine ve Sağlık Ordumuzun Çalışanı Annelerimize armağan ediyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum