Tüm dizüstü bilgisayarlar hacklenebilir!

Tüm dizüstü bilgisayarlar hacklenebilir!

Laptop şarj adaptörü hacklendi!

Dizüstü bilgisayarların, masaüstü bilgisayarların pazar payını domine ettiği günümüzde, dizüstü bilgisayarların girmediği ev yok diyebiliriz. Bir güvenlik araştırmacısı Amerika Birleşik Devletleri‘nde her yıl gerçekleşen Def Con Hacking Konferansı öncesinde bulduğu ilginç bir açığı Twitter üzerinden paylaştı. Güvenlik araştırmacısı tarafından şarj adaptörü hacklendi!

Laptopların şarj adaptörlerinin çok uzun ömürlü olmaması nedeniyle hemen hemen her kullanıcı yeni bir şarj adaptörü ihtiyacı duyuyor. Dünya üzerinde de orijinal olmayan şarj adaptörlerinin yaygınlığı nedeniyle de orijinal şarj adaptörü kullanımı oldukça düşük.

Güvenlik araştırmacısının bulduğu güvenlik açığı nedeniyle şarj kablonuz bilgisayarınıza zararlı bulaştırabilir veya parolalarınızı çalabilir!

Twitter üzerinden paylaştığı videoda kullandığı orijinal gibi gözüken Type-C şarj adaptörünün gezindiği siteyi tarayıcıya müdahale ederek kullanıcıyı kandırabileceğini gözler önüne serdi.

Hatta üreticiler tarafından yerleştirilen zararlı yazılımlar için de kullanılabilecek bu yöntem, son kullanıcı için oldukça büyük tehlike arz ediyor.

Saldırının nasıl yapıldığı hakkında detaylı bilgi vermeyen güvenlik araştırmacısı, açığın sadece macbook için değil, piyasadaki neredeyse her üreticinin dizüstü bilgisayarı için uygulanabildiğini belirtti.

Açığın detaylarını ilerleyen zamanlarda açıklamayı tercih eden güvenlik araştırmacısı, açığın daha ileriye taşınabilmesi açısından Def Con Hacking Konferansı‘na gelenlerle konuyla ilgili olarak fikir alışverişi yapmak istediğini de ekledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.