TÜM DÜNYADAN MATEMATİK MADALYALARI

TÜM DÜNYADAN MATEMATİK MADALYALARI

Özel İzmir SEV İlköğretim Kurumları’nda farklı sınıf kademelerinde öğrenciler matematik alanında ulusal ve uluslararası başarılara imza atarak ülkemizi uluslararası platformlarda temsil ettiler.

Katıldıkları turnuva ve yarışmalarda 100’ün üzerinde madalya kazanan öğrenciler, matematik alanında başarılarını kanıtladılar.İzmir SEV’in ilk ve ortaokul öğrencileri, ulusal ve uluslararası matematik yarışmalarında madalyaları toplayarak, hem Ege Bölgesi’nin hem de Türkiye’nin gururu oldular. İzmir SEV’de öğrencilerinin matematiğe olan ilgilerini  arttırmak ve öğrendikleri matematik konularını günlük hayatla ilişkilendirerek, dikkat, mantık ve akıl yürütme becerilerini geliştirmek amacıyla matematiksel beceriler programı uygulanıyor.

 KANGURU SINAVINDA TÜRKİYE İKİNCİLİĞİ

Kanguru Matematik sınavına, 2017 yılı itibarı ile dünyada 75 ülke ve 6,4 milyon öğrenci katılırken ülkemizde de 56 şehirden 600’e yakın okul 35.000 öğrenci ile katılımı gerçekleştirdi. Final sınavına katılmaya hak kazanan SEV’li öğrencilerden, 3. sınıf öğrencisi Ahmet Emir Özyurt Türkiye ikincisi oldu. Mart ayında yapılan ön eleme sınavına katılan Özel İzmir SEV İlkokulu öğrencilerinden 19’u Türkiye Finallerine katılmaya hak kazandı.  

 MATEMATİKTE MADALYALARI TOPLADILAR


Nebraska Üniversitesi bünyesinde kurulan Mathematical Association of America tarafından düzenlenen AMC-8 Matematik yarışmasında SEV ortaokulu 8. Sınıf öğrencileri, ülkelerini ve okullarını başarıyla temsil ettiler.  İzmir SEV ilkokul ve ortaokul öğrencileri, kış oturumunda 10 Altın, 10 Gümüş, 6 Bronz madalya, ilkbahar oturumunda 5 Altın, 8 Gümüş, 10 Bronz madalya ile toplamda 49 derece aldılar. Öğrenciler kazandıkları başarı ile Bulgaristan’da yapılacak finale katılmaya hak kazandılar.

 GAUSS MATEMATİK YARIŞMASI

 SEV’liler Kanada’da bulunan Waterloo Üniversitesinin uyguladığı, uluslararası platformda büyük önem taşıyan Gauss Matematik yarışmasında ise 1 altın, 7 gümüş, 13 bronz madalya ile toplamda 21 madalya kazandı.  

 AMERİKA MATEMATİK BİRLİĞİ'NİN YARIŞMASI

 Her yıl Amerika Matematik Birliği'nin düzenlediği Uluslararası AMC -8 yarışmasına katılan İzmir SEV öğrencileri dünyada tüm ülkelerde aynı anda online olarak AMC-8 yarışmasına katıldı. Dünyanın farklı ülkelerinden,  8. sınıf seviyesinden 108.295  öğrencinin katıldığı yarışmada, Matematik takımında yer alan öğrenciler, SEV’i ve Türkiye’yi temsil ederek 1 altın, 3 gümüş ve 1 bronz madalya kazanarak toplamda 5 madalya elde ettiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.