Tüm Emekli-Sen İGC’den toplu görüşme hakkı istedi

Tüm Emekli-Sen İGC’den toplu görüşme hakkı istedi

Tüm Emekli-Sen Bornova Şube Başkanı Mehmet Düşünceli, sendika olarak; emeklilerin maaşlarının tespitinde hükumetle muhatap edilmeleri gerektiğini söyledi.

Düşünceli ve yönetim kurulu üyeleri Zeliha Aydoğuş, Hayri Burakçı ile Cavit Galip, İzmir Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek, Başkan Misket Dikmen ile görüştüler. Görüşmede, sendika olarak çalışmalarını anlatan Tüm Emekli-Sen Bornova Şube Başkanı Mehmet Düşünceli, 900 üyesi ile sendika şubelerinin güçlü bir örgütlenme gerçekleştirdiklerini söyledi ve “Uluslararası sözleşmelerden doğan haklarımızı savunuyoruz.

 

Hükumet, toplu iş sözleşmelerini işçi  konfederasyonları ile yapıyor. Kamu çalışanlarına da belli oranda zam yapıp, bunu emeklilere yansıtıyor. Biz, emekliler olarak toplu sözleşme görüşmesi kapsamında hükumetle muhatap olmak istiyoruz. “ dedi. Böylece emeklilere yansıtılan zamların artabileceğini savunan Başkan Düşünceli, Bornova Şubesi olarak emeklilerin yöneteceği emekli köyleri projesi hakkında bilgi verdi ve merkezi Ankara’da olan sendikalarının, hangi federasyona bağlanacağı konusunda henüz karar veremediklerini sözlerine ekledi.

Tüm Emekli-Sen Bornova Şube Başkanı Mehmet Düşünceli, Yönetim Kurulu üyeleri Zeliha Aydoğuş, Hayri Burakçı ve Cavit Galip, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen ve Başkan Yardımcısı Tayfur Göçmenoğlu ile.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum