"Tüm şehit ve gazilerimiz baş tacımızdır"

"Tüm şehit ve gazilerimiz baş tacımızdır"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Ankara Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nde Gazi’leri ziyaret etti.

Afrin’de ilk yaralanan askerlerden biri olan Yüzbaşı Onur Özdoğan ve hastanede yatan diğer gazilerle bir araya gelen CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, bir saatten fazla kaldığı hastanede Gazilerle sohbet etti, sorunlarını dinledi.

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’in ziyaretinden memnuniyet duyan Gaziler, başta emeklilikte yaş düzenlemesi olmak üzere yapılan ayrımcılık ve yaşadıkları sıkıntıları aktarma fırsatı buldular. Aldıkları yaralar ve bedenlerinde kalan hasarlar nedeniyle çok uzun yıllar yaşamayı ummadıklarını ancak yapılan son düzenleme ile emeklilik için 60 yaşını beklemeleri gerektiğini dile getiren Gaziler, bu yanlışın düzeltilmesi adına Mayıs ayı içerisinde geniş çapta bir eylem hazırlığı içinde olduklarını belirttiler.

Türkiye’nin hoşgörü ve kültürel anlamda geniş bir mozaik olduğunu belirten CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel de, bu kültürel birlikteliğin ve hoşgörünün bozularak insanların ötekileştirilmeye, kutuplaştırılmaya çalışıldığı bir dönem yaşandığını söyledi.

“TOPLUMU BÖLMEK İSTEYENLER BAŞARISIZ OLACAK”

Toplumun kesimleri arasındaki ayrımın Gaziler ve Şehitler üzerinde de yaşandığını üzülerek gördüklerini belirten Atila Sertel, şunları söyledi:

“Ben buraya siyaset veya propaganda yapmaya gelmedim. Başka bir asker arkadaşımızın ricası üzerine Afrin’de ilk yaralananlardan biri olan Yüzbaşı Onur Özdoğan’ı ziyaret etmek amacıyla geldim. Ancak şunu bilmenizi isterim; dini, dili, rengi, ırkı, mezhebi ne olursa olsun biz insanları seviyoruz. Bu ülkenin her karış toprağı bizim için çok değerli. Bu ülke için canını ortaya koyan şehitlerimiz ve gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında vatan için savaşırken yaralanan gazilerimiz bizim baş tacımızdır. Burada kolu, bacağı sakat kalmış gencecik vatan evlatlarını görüp de üzülmemek mümkün mü? Onları kategorize etmek mümkün mü? Ama gelinen noktada kimlik kartlarından tutun da, emeklilik haklarına, aldıkları tazminattan maaşa kadar 15 Temmuz Gazileri ile Doğu ve Güneydoğu’da yaralanan askerlerimiz arasında ciddi bir ayrım var. Bu ülke için mücadele eden, dağlarda, kolunu, bacağını veya gözünü bırakan Gazimizle, 15 Temmuz darbe girişiminde kendini tankın önüne atan, kurşunlara siper eden şehidimiz ve gazimiz bizim için eş değerdir. Toplumu ‘benden ve benden olmayan’ şeklinde ‘karpuz’ gibi ortadan ikiye bölmeye çalışanlar asla ve asla başarılı olamayacaklar. Birlik ve beraberlik, eşitlik anlayışı, adaletli davranma bizim insanımızın genlerinde var. Bunu asla değiştiremeyecekler. Toplum ne yapılmak istendiğini görüyor, çözümün ne olduğunu da çok iyi biliyor.”

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.