"TUNÇ BAŞKAN URLA’YA CEZA KESİYOR" ÖNDER ŞENGÜLER YAZDI

"TUNÇ BAŞKAN URLA’YA CEZA KESİYOR" ÖNDER ŞENGÜLER YAZDI

Urlalı siyasetçi Önder Şengüler, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer hakkında köşe yazısı yazdı.

Değerli okurlarım hepinize iyi pazarlar diyorum. CHP ilçe başkanı sayın Hakan Özbadur Yeni Urla Meydan projesine şiddetle karşı çıktığını beyan eden açıklamalar yapıyor. Sizlere bu projeye karşı çıkılmasını nedenlerini ve Tunç Soyer’in Urla’yı adeta cezalandırır şekilde bir hizmet anlayışı olduğunu sebepleriyle anlatmak istiyorum.

Fetö örgüt üyesi olduğu tespit edilen Eski Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz’un tutuklanmasını müteakip Tunç Soyer Urla’da chp’li meclis üyeleri ve chp ilçe örgütü ile bir toplantı düzenlemişti. Bu toplantıda “biz kayyım yönetimini tanımayacağız. Urla’yı bizzat ben yöneteceğim. Siz meclis üyelerine talimat veriyorum sürekli Urla sokaklarında olacaksınız” diye açıklamalar yapmıştı. Bu açıklamanın ardından Sayın Tunç Soyer Urla’ya sadece iki defa geldi. Değerli Urla’lı dostlarım Tunç Soyer’in kendi beyanına göre Urla’ya 100 milyon tl yatırım yaptığını beyan etmişti. Şimdi bu rakam sizi yanıltmasın 20.000 nüfuslu Karaburun’a 160 milyon TL’ yatırım yaptığını beyan eden Sayın Soyer , 40.000 nüfuslu Çeşme’ye ise 250 milyon TL. Yatırım yaptığını beyan etmiştir. 70.000 nüfuslu Urla Yarımada İlçeleri arasında en büyük ilçe olmasına rağmen en düşük yatırımı almıştır. Bu rakamları da ben değil Sayın Tunç Soyer bizzat kendisi açıklamıştır. Chp’li Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Urla’yı cezalandırıyor , gerçekten cezalandırıyor arkadaşlar sebep ise Urla’da kayyım yönetimi var olduğu içindir. Peki Urla’nın , Urla Halkının bu süreçte bir kabahati mi var? Hayır yok. 14 aday adayından Burak Oğuz’u tercih eden Chp Genel merkezi değilmidir? O zaman Urla Halkını kim neden cezalandırıyor! Urla Halkı sizce bu tavrı unutacak mı?

image-6483441.jpg

Bütün yaz sinekler ile yaşadık. Tüm şikayetlerimize rağmen ilaçlama yapılmadı. Yollarımız delik , deşik toz toprak içinde bir sezonu geçirdik. Tüm şikayetlerimize rağmen yollarımız yapılmadı. Urla Belediye Başkanlığının proje yapacağım dediği alanlara gelen Tunç Soyer hayır bu alanlarda ben proje yapacağım diyerek Belediye’nin yapacağı projeleri engellemeyi seçti. Peki Tunç Başkan projelere başladı mı? Tabi hayır arkadaşlar. Amaç Urla’ya çivi çaktırmamak , sebep ise Urla’da kayyım yönetimi var. 2021 yılında Urla’ya metro gelecek diye beklerken , Tunç Başkan Urla’ya yeni otobüs ve dolmuş garajı sözü verdi. O sözde şuan havada kaldı. Ne gelen var ne de giden ama kim proje yapacak ise karşısında durmak var.

Urla Belediye’si tarafından Yeni Urla Meydanı ismiyle Urla’nın çehresini değiştirecek bir proje açıklandı. Bu projenin yapılabilmesi için İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin imar değişikliğine onay vermesi gerekiyordu. Tunç Soyer bu plan değişikliğine onay vermeyerek yine Urla’yı cezalandırdı. Urla’nın Otopark sorunu çözecek , şehrin çehresine olumlu katkı sunacak ve üstelik Belediye kendi öz sermayesi ile yapılacak olan bu projeyi engellemenin mantığını lütfen birileri bana açıklasın.

Bakın Arkadaşlar Büyükşehir Belediyesi Urla’ya borçludur. Hem maddi olarak borçludur , hemde manevi olarak borçludur. Maddi borcu hepimizin ödediği milyonlarca Liralık kanal katılım bedellerimizin karşılığı olan kanalizasyonlarımız henüz ortada yoktur ve Urla İzmir’de en çok foseptik çukurunun olduğu ilçedir. Manevi borcu ise Urla’dan Tunç Soyer’e yüzde 68 rekor oy oranı çıkmıştır. Urla Halkı bu oy’un karşılığını cezalandırılarak mı alacaktır?

15042019-124014-0.jpg

Şimdi gelelim Chp İlçe Başkan’ı Hakan Özbadur’un bu olay karşısında ki tutumuna. Hakan Özbadur büyük bir zafer kazanmış gibi “urla meydan projesini vetı ettik” şeklinde basın açıklamarı yapmaktadır. Hakan Başkan hayırdır savaş mı kazandınız? Bu öfekeniz , bu tavrınız Urla Halkına yapılmak istenen hizmeti engellemekten başka bir şey değildir. Hakan Başkan diyor ki “meclis üyelerini toplayıp bilgi vermeliydi Sayın kayyım”. Hakan Başkan sana bak tane tane anlatayım. Senin Partin Chp’nin emirvaki bir şekikde Urla Halkının önüne aday olarak koyduğu Belediye Başkan’ın Fetç Terör örgütü üyesi çıktı. Bu sebeple meclisin İçişleri Bakanlığı tarafından kapatıldı. Bu sebeple Urla’da kayyım yönetimi vardır. Siz bu durum için çıkıpta Urla Halkından özürdilemediniz! Siz çıkıpta bir kere bile bu durum karşısında tepki vermedimiz. Sizi geçtim 20 meclis üyenizden bir tanesi çıkıpta biz Urla’dan ÖZÜRDİLERİZ demediniz. Şimdi nerdeyse bağıra bağıra biz Urla’ya hizmet ettirmeyiz diyorsunuz. Hakan Başkan bu tavrınız nedeniyle o zaman GURUR duyunuz.

Kıymetli Urla’lı Dostlarım Chp’nin sizden sakladığı bir durum daha var. Hakan Başkan bağıra bağıra demokrasi diyor , kendi içimizden bir Başkan seçilmeli diye serzenişte bulunuyor. Bakın arkadaşlar Chp burada sizi de , kendini de kandırıyor. Anlatayım sizlere ; Fetöcü Burak Oğuz’un cezası istinafta onaylandı. Eğer ki Chp gerçekten Urla’yı düşünüyor olsaydı , giderdi Burak Oğuz’u ikna ederdi. Burak Oğuz yargıtaya başvurma süreç bitsin derlerdi.

İSTİNAF KARARI SONRASI BURAK OĞUZ KONUYI YARGITAY AŞAMASINA TAŞIMASAYDI YARGILAMA SÜRECİ BİTECEKTİ. YARGILAMA SÜRECİ BİTTİĞİ İÇİN DE URLA’DA BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİMİ YAPILACAKTI.

Sayın Hakan Özbadur siz bu durumu Urla Halkına anlatınız mı? Urla halkı bu durumu biliyormuydu? Sizin fetöcü Belediye Başkanınız hapse girme sürecini uzattığı için Kararlara itiraz ettiği için Kayyım sürecinin Urla’da devam ettiğini anlatabiliyormusunuz? Tabi ki Hayır.

Arkadaşlar Urla’ya yapılacak her türlü hizmet Tunç Soyer ve Chp tarafından engelleniyor. Demokrasiden bahseden parti Kayyım sürecine sebep olan ve devam etmesini sağlayan partidir. Amaçları ise kayyım , dolayısıyla Hükümeti bu İlçe’de aciz durumda göstermek , hizmetsizliğin faturasını kayyım , dolayısıyla İktidara çıkarmaktır.

Urla’da yaşayanlar olup biteni net şekilde görüyorlar. Elbette ki bu çilenin hesabını sandıkta sizlerden soracaklardır.

Keser döner sap döner
Gün gelir hesap döner

Kalın sağlıcakla…

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum