Tunç Soyer: İzmir Fuarı Cumhuriyet mirasıdır

Tunç Soyer: İzmir Fuarı Cumhuriyet mirasıdır

91. İzmir Enternasyonel Fuarının basın ve tanıtım toplantısı Kültürpark'ta geçekleştirildi.

Asya Yaşarikiz - Terra Madre temasıyla açılacak 91. İzmir Enternasyonel Fuarının tanıtım toplantısı Kültürpark'ta yapıldı.

Toplantıda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu, Migros Kuzey Ege Direktörü GÜneş Fırıldak ve Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak yer aldı.

whatsapp-image-2022-08-29-at-19-58-24.jpeg

"DÜNYANIN LEZZETİ İZMİR'LE TANIŞACAK"

Toplantıda konuşan İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu, Tunç Soyer'in Başka Bir Tarım Mümkün vizyonunun kendilerine yol açtığını söyleyerek sözlerine başladı. Karaosmanoğlu Terra Madre temasıyla açılacak İzmir Enternasyonel Fuarı'nın yerli ve yabancı katılımcılara kapılarını açacağını "Dünyanın lezzeti İzmir'le, İzmir'in lezzeti dünya ile buluşacak. Katılımcılar, slowfood hareketini yakından tanıyacak. İyi, adil, sağlıklı gıda fuarda tartışılacak. Ticaret Bakanlığı işbirliğiyle İş Günleri de gerçekleştirilecek. Tarım ticareti, dayanıklı küresel gıda konuşulacak" ifadeleri ile açıkladı.
Karaosmanoğlu ayrıca bu yılki fuarda 26 konser olacağını da duyurdu.

whatsapp-image-2022-08-29-at-19-58-25-1.jpeg

91. İzmir Enternasyonel Fuarının ana sponsoru olan Folkart'ın Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak İzmir'in kurtuluşunun 100. yılında İzmir Enternasyonel Fuarına sponsor olmaktan gurur duyduklarını söyledi.

"FUAR, CUMHURİYET MİRASIDIR"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise, İzmir Enternasyonel Fuarının çok önemli bir miras olduğuna dikkat çektiği konuşmasında "İzmir Fuarı bir Cumhuriyet mirasıdır. Dünyanın kentleri EXPO için koşar. Biz 9 yıldır küçük bir EXPO düzenlemeye devam ediyoruz. Fuar ikinci Dünya Savaşında bile açılmış, 80 darbesinde sadece bir gün kapalı kalmış. Biz bu kıymetli mirasa sonuna kadar sahip çıkmaya devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi.
Soyer, her yıl çıtayı yükseltmek istediklerini bu yüzden de bu yıl Terra Madre temasını benimsediklerini dile getirdi. Soyer şöyle konuştu; "Dünya şu an iklim kriziyle beraber gastronomiyi, gıda güvenliğini, turizmi, kültürü gastronomiyle beraber ele alıyor. İzmir Fuarı ilklerin fuarı olarak İzmir'e dünyaya ayna tutuyor. Buna ev sahipliği yapmak İzmir için çok önemlidir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.