Tunç Soyer: Üreticiye devletin müşfik eli lazım

Tunç Soyer: Üreticiye devletin müşfik eli lazım

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, küçük tarım üreticileri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

MEDYA EGE- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, katıldığı bir televizyon programında Başka Bir Tarım Mümkün vizyonuna dair önemli açıklamalarda bulundu.

Açıklamasında Cumhuriyet'in kurulduğu yıllarda çiftçinin destek programları ile teşvik edildiğini hatırlatan Soyer, Küçük üreticiye sırtımızı döndük; 'tarım büyük ölçekli sanayicinin yapabileceği bir şeydir, küçük üretici üretim yapmasın' dendi. Küçük üreticiye, köyünden vazgeçsin, şehirde ucuz iş gücü olsun diye bakıldı. Bu büyük bir hata oldu" diye konuştu.

soy.jpeg

Birleşmiş Milletler'in Aile Çiftçiliği Yılı ilan etmesine dikkat çeken Soyer, "Dünyada bunun gerekleri yerine getirildi. Küçük üreticinin tarımın kalbi olduğu hatırlandı" dedi.

İzmir İktisat Kongresi hakkında açıklamalar yapan Soyer, büyük ve küçük üreticinin artık başka bir tarımın mümkün olabileceğine inandığını dile getirdi. Başkan Soyer "Çiftçilere uygulanan vergiler kabul edilmez. Üretici korunmalı. Bugün üreticinin üretmeye devam etmesi için devletin müşfik elini uzatması lazım. Şimdi böyle bir el yok. Tarımı sadece büyükler yapsın isteniyor.Küçük üretici kendi kaderine terk ediliyor."

kapak-160232.webp

Türkiye'nin ithalata bağımlı hale getirildiğini ve üretimin geri plana itildiğini iddia eden Soyer, düzenledikleri İzmir İktisat Kongresi ile tablonun değişeceğine inandığını sözlerine ekledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.