Tunç Soyer'den Hamit Nişancı'ya açıklama tepkisi

Tunç Soyer'den Hamit Nişancı'ya açıklama tepkisi

''Nurettin Soyer, yaşadığı sürece, Türkiye Cumhuriyeti Ordusunun onurlu bir askeri ve onurlu bir hukukçusu olmuştur.''

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer'in babası Nurettin Soyer'in FETÖ Lideri Fetullah Gülen’i 1971 yılında yargılayan tek isim olarak lanse edilmesi ve bu konuda basın yayın organlarına "Babam, Gülen için ‘çok tehlikeli’ derdi” şeklinde açıklama yapmasına Ak Parti Seferihisar İlçe Başkanı Hamit Nişancı'dan sert cevap gelmişti. Nişancı; "Sayın Başkan her durumu kullanan tavrın gerçekten enteresan sen değilmisin son yerel seçimlerde cemaatle kol kola olan sen değil misin" demişti.

Medya Ege ve Gerçek Haberci'de yayınlanan bu haberin ardından Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer de bir açıklama yaparak Nişancı'nın gereksiz yere polemik yarattığını, siyasi parti liderlerinin bile birleştiği bir zamanda bu tür polemiklerle sataşma yaratmaması gerektiğini söyledi.

Başkan Soyer, Nişancı'ya yönelik sert eleştirilerini dile getirirken, şu ifadelere yer verdi:

"Sayın Hamit Nişancı, her açıklamasıyla olduğu gibi yine insanın içini karartan, geleceğe dair  umutlarını gölgeleyen bir duruş ortaya koymuş;

Siyasi partilerin genel başkanları mucizevi bir şekilde biraraya gelmişler, ortak çalışma yapmak konusunda irade ve niyet ifade etmişler, kalkmış bir ilçe başkanı, Seferihisar’da hala ayrışmayı körükleyen bir üslupla, “Fetöcü” yaftası koyup belediye başkanını karalama gayretine giriyor.

Bu yaftayı bana yapıştırmaya çalışana kadar; devleti örgüte teslim edenlere, yıllarca o canavarı büyütenlere ne diyeceksin?

O örgütte faal olarak çalışmayan ama halisane niyetlerle söylenenlere itibar edip sempati duyan Payamlılı köylüler de mi terörist muamelesi görecekler?

Bu nasıl bir öfkedir ki, birleşmeye en çok ihtiyaç duyduğumuz zamanda bile durduk yerde, sataşacak bir şeyler bulup, kavga kaşımaya devam edeceksin?

Bu açıklama, bu siyaset anlayışı, Seferihisar’a nasıl bir fayda getirecek?

Ne zaman memleketin çıkarlarını kişisel hırs ve hezeyanların önüne koyacaksın?

En büyük ihtiyacımızın mahallemizde, köyümüzde, kentimizde birbirimizle kucaklaşmak, dayanışma içine girmek olduğunu ne zaman anlayacaksın?

İktidar partisinin İlçe Başkanı olarak ne zaman, oturduğun makamın ağırlığına, insicamına uygun davranacaksın?

Bütün bunları anlamak için daha ne kadar büyük bir belanın başımıza gelmesi gerekiyor?

Bu sorularla Sayın Hamit Nişancı’yı başbaşa bırakıyor ve kendisine cevap vermiyorum.

Ancak, bilmeyenler bilsin isterim ki;

Nurettin Soyer, yaşadığı sürece, Türkiye Cumhuriyeti Ordusunun onurlu bir askeri ve onurlu bir hukukçusu olmuştur. Bu devletin başına gelen felaketlerde daima devleti  korumak için canla başla çalışmıştır. İsmini taşımak ve evladı olmak en büyük onurumdur. Bu tür sataşmalar asla onun ismini lekeleyemez."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.