Tüp Artık Kimlikle Satın Alınacak

Tüp Artık Kimlikle Satın Alınacak

Tüp, lpg, gübre gibi patlayıcı yapımında kullanılan eşyaların satışına kısıtlama getirildi.

Teröristlerin patlayıcı güçlendirme amacıyla kullandığı malzemelere kısıtlama getiriliyor. Başbakanlık basın merkezinin yaptığı açıklamaya göre Başbakanlık el yapımı patlayıcı üretiminde kullanılan malzemelerin satışına kısıtlama getirecek.

Başbakan Binali Yıldırım'ın bizzat verdiği talimatla beraber, el yapımı patlayıcıların güçlendirilmesinde özellikle teröristler tarafından tercih edilen  piknik tüpü, 12 kilogramlık mutfak tüpü ve sanayi tüpleri gibi tüp çeşitlerinin dağıtım süreçleri incelenerek bunlara denetim gerçekleştirilecek.

Tüp almak için kimlik bilgisi

Tüpler hakkında yapılacak düzenleme içerisinde her türlü tüpe kare kod ve seri numarası zorunluluğu getirilirken, dolumun yapıldığı andan tüpün tüketime döngüsünün bitişine kadar online takibi gerçekleşecek. Öte yandan tüp almak için kimlik bilgisi kullanılması da gündeme alınanlar arasında.

 

Düzenlemeyle beraber LPG'de takip altına alınacak

Düzenlemenin uygulamaya girmesiyle beraber kullanım süreci sona eren ve hurda olarak tabir edilen tüplerinde geri dönüşüm sürecine girmesi sağlanacak ve ithal edilen LPG tüplerin her adımı takip edilecek.

Gübre herkese satılmayacak...

Tarımda verimliliği artırmak amacıyla kullanılan nitratlı gübrelerin de satışının 8 Haziran'da durdurulmasıyla beraber, Yıldırım'ın bizzat talimatıyla tüm gübre hareketleri izlenerek kontrol altına alınacak. Konuyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bizzat ilgilenecek.

Kordinasyonu Başbakanlık sağlayacak

Tüp ve gübrenin satışının sınırlanmasının yanında patlayıcı özelliği olan ve kolayca temin edilebilen birçok "nitrometan" ve benzeri malzeme ve maddeler de takip altına alınacak. Bu takiplerin hepsinin kordine edilmesini Başbakanlık sağlayacak.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.