Tüp mide ameliyatıyla 1 yılda 60 kilo verdi

Tüp mide ameliyatıyla 1 yılda 60 kilo verdi

32 Yaşındaki Afyonlu pazarlamacı Yunus Şahin aşırı kiloları yüzünden adeta kabusa dönen hayatı tüp mide ameliyatı sayesinde normale döndü. Şahin 1 yılda 168 kilodan tam 108 kiloya düştü

Spordan uzak yaşam tarzı ve fast food alışkanlıkları yüzünden 6 yıl gibi bir sürede 95 kilodan 168 kiloya ulaşan Afyon Emirdağlı pazarlamacı Yunus Şahin, İzmir Medicalpark Hastanesi’nde geçirdiği tüp mide ameliyatı sayesinde eski sağlığına kavuştu.
 
Genel Cerrahi Op. Dr. İsmail Özsan'ın hastası olan Yunus Şahin "Tüp Mide Ameliyatı" öncesi ve sonrasında yaşadıklarını anlattı. Ameliyat olmadan önce, araca zor binmeler araçtan zor inmeler, uçakta kemer kapanmaması gibi pek çok olumsuzluk yaşadığını anlatan Şahin, “Müşterilere gittiğimde sandalye kırmışlığım çoktur, kilo yüzünden. O kadar utanç verici durumlar yaşadım ki…  Sonunda bu duruma çare aramaya başladım.

Doğal yollardan kilo vermeye çalıştım diyetisyenlere gittim rejim yaptım ve spor salonlarına gittim sürekli bir düzenli gidememe söz konusu oldu iş hayatı yüzünden kendimizi arka plana attık.” dedi.
 
Tüp mide ameliyat olmaya 2 sene de karar verdiğini söyleyen Şahin, “Ameliyat haberlerini okudum vefat edenlerin olduğunu duydum bunları öğrenince biraz tereddütte kaldım moral bozukluğu oldu. Zor ameliyat olduğunu biliyordum araştırdım doktorun ve hastanenin çok önemli olduğunu aktardılar. Bunun için birkaç yerle de görüştüm artık kararım netti. Ailemin desteği bu kararı almamda bana güç verdi.

Özsan hocayla tanıştık hastane İzmir’in en iyi hastanesiydi. Özsan hoca ile ilk tanıştığımızda şu an bir sağlık sıkıntısı belki yaşamıyorsun ama 5 10 yıl sonra durumumun kötüleşeceğini söyledi. Organlarımın 2 kat çalıştığını bu durumun kalp, tansiyon, şeker gibi hastalıklara yol açacağı bilgisini verdi.” dedi.
 
Bir dizi tahlil ve incelemenin ardından ameliyata girdiğini söyleyen Şahin, sigara ve alkol kullanmamasının büyük faydasını gördüğünü söyledi. Ameliyatın ardından üç gün gözlem altında kaldığını ve evine salimen döndüğünü söyledi.
 
1 yılda 60 kilodan kurtulan Yunus Şahin, bundan sonra spor salonuna giderek vücüdunun sıkılaşmasını sağlayacağını  söylüyor. Artık diyet yapmadığını, ameliyatın zaten aşırı şekilde yemek yedirmediğini belirten Şahin, önceden 1.5 porsiyon double köfte yerken şimdi ise 2 3 tane yiyip kalkığını söyledi. Özgüveninin arttığını rahat rahat istediği kıyafetleri giyebildiğini ve hareket kabiliyetlerinin arttığını her hafta halı saha maçları yaptığını, artık iş seyahetlerine rahat çıktığını hayattan zevk aldığını söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.