TÜPRAG madencileri deprem bölgesinde

TÜPRAG madencileri deprem bölgesinde

TÜPRAG Metal Madencilik, deprem bölgesindeki kurtarma çalışmalarına katıldı.

Soma, Ermenek maden kazaları ve İzmir depreminde doğrudan müdahale eden iyi eğitimli ve tecrübeli ekipler son olarak, deprem bölgesinde 107 ve 127 saat boyunca enkaz altında kalan iki kişiyi kurtararak, bir mucizeyi gerçekleştirmiş oldu.

4-1.jpg

Deprem bölgesine yapılan çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulunan, TÜPRAG Metal Madencilik A.Ş Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Operasyonlar Direktörü Yaşar Dağlıoğlu, “Çok büyük bir felaketle karşı karşıya kaldık. Öncelikle depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.

2-1.jpg

Bölgeye giden Arama Kurtarma ekiplerinin bölgede cansiperane çalıştıklarını da ifade eden Dağlıoğlu, kurtarma çalışmalarından bir örnek anlatarak şöyle devam etti: “TÜPRAG Arama Kurtarma ekiplerimizin koordineli çalıştığı karma ekip, 12 saatlik yaptığı çalışma sonucunda enkaz altından 17 yaşındaki Ömer’i kurtardı. Ekiplerimizin babasıyla verdiği mutluluk fotoğrafını görünce duygulanmamak içten değil, gerçekten çok zor bir durum…”

Dağlıoğlu ekiplerin çalışmaları sonucu 127 saat sonra da mucize bir kurtuluşa imza attıklarını belirterek, “127 saat sonra ise vatandaşların talebi üzerine 9,5 yaşındaki Ömer’i kurtarmanın mutluluğunu yaşadık. TÜPRAG Metal Madencilik olarak depremzedelerimizin daima yanlarındayız ve çalışmalarımızı da bu kapsamda özveri ile yürüteceğiz”

Dağlıoğlu, sürecin başından bu yana depremin yaralarını sarmak için emek harcayan her bir çalışma arkadaşına ve vatandaşa teşekkür ederek sözlerini noktaladı.

1-1.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.