Turgutlu Meydanı’nda Büyük Saygısızlık!

Turgutlu Meydanı’nda Büyük Saygısızlık!

İzmir’in Gaziemir İlçesi’nde şehitlerimizin isimlerini taşıyan parklarda yaşanan saygısızlık haberlerinden sonra bir saygısızlıkta Manisa’nın Turgutlu İlçesi’nden çıktı. 

MHP’li Belediye Başkanı tarafından yaptırılan ve üzerinde Türk Bayrağı olan meydan kaidesi CHP’li Belediye Başkanı tarafından kaderine terk edildi. İzmir’in Gaziemir İlçesi’ndeki şehitlerin isimlerini taşıyan parkların içler acısı halini ortaya seren Medya Ege’ye benzer bir ihbar da Manisa’nın Turgutlu ilçesinde geldi. Turgutlu’da yaşayan vatandaşlar, geçmiş dönem MHP’li Belediye Başkanı Turgay Şirin tarafından ilçenin meydanına ‘Ne Mutlu Türküm’ yazan, üzerinde hilal ve yıldız resmi olan, bayrak resmi olan bir meydan kaidesi yaptırıldı.

whatsapp-image-2019-11-04-at-00.55.24-(1).jpeg

Geçtiğimiz seçimlerde Turgutlu’da belediye yönetimi siyaseten el değiştirdi. CHP’li Çetin Akın Turgutlu’nun yeni Belediye Başkanı oldu. Şikâyetler de ondan sonra başladı. Eski başkan Şirin’in yaptırdığı meydandaki kaidenin kaderine terk edilmesi vatandaşların tepkisin neden oldu. Turgutlu’nun merkezinde bulunan kaideye hiçbir bakım yapılmadığı, Türk Bayrağı’nın rengini kaybettiğini, yazısının silindiğini, taşlarının döküldüğünü belirten vatandaşlar, Türk olmak, Türk Bayrağına saygılı olmak sadece MHP’li Belediye Başkanını görevi mi? CHP’li Belediye Başkanından bu kaideye sahip çıkmasını istiyoruz. Gerekeni yapmayacaklarsa,  kaldırsınlar.  Türklüğü ve Türk Bayrağı’na karşı saygısızlığı meydanlarda tutmasınlar”  diye tepkilerini dile getirdiler.

İşte Turgutlu’da vatandaşların tepki gösterdiği meydandaki kaide;

whatsapp-image-2019-11-04-at-00.55.24-(2).jpegwhatsapp-image-2019-11-04-at-00.55.24.jpegwhatsapp-image-2019-11-04-at-00.55.25.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.