Turgutlu’ya 7 milyon TL’lik enerji hattı yatırımı

Turgutlu’ya 7 milyon TL’lik enerji hattı yatırımı

Turgutlu’nun çehresi değişiyor.

İzmir ve Manisa’da elektrik dağıtım hizmeti veren GDZ Elektrik Dağıtım'ın,  Manisa Büyükşehir Belediyesi Altyapı Koordinasyon Merkezi (AYKOME) koordinasyonunda başlattığı yatırım çalışmalarıyla Turgutlu’nun çehresi değişmeye başladı. GDZ Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Metin Demirdağ, Turgutlu ilçe merkezine yapılan 7 milyon TL tutarındaki yatırım ile toplam 11 kilometrelik havai hattın yer altına alındığını, bu sayede bölgeye daha kaliteli  enerji arzının sağlandığını, ayrıca kesinti sayısının önemli ölçüde azalacağını belirtti.

GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş ve Manisa Büyükşehir Belediyesi Altyapı Koordinasyon Merkezi (AYKOME) koordinasyonunda Ağustos 2016’da başlatılan çalışmalar kapsamında Turgutlu ilçesinde; Yeni, Cumhuriyet ve Subaşı Mahalleleri muhtelif sokak ve caddelerinde toplam 4 km havai hat (alçak/yüksek Gerilim)  yeraltı şebekesi olarak tesis edildi. Bu kapsamda bir adet yeni modern prefabrik trafo binası yapıldı. İki adet mevcut trafo binasının ise tadilatı gerçekleştirildi. Çalışmalar kapsamında yedi adet direk tipi trafo postası yenilenirken mevcut 15,8 kV gerilim seviyesi 34,5 kV’a çıkartıldı. Bölgeyi besleyen mevcut 3010 kVA trafo kapasitesi de 5430 kVA’ya yükseltildi.

GDZ Elektrik Dağıtım’dan yapılan açıklamada, önümüzdeki dönemde Ergenekon Mahallesi Fatih, Kanuni Sultan Süleyman, Vatan ve Çelebi Sultan Mehmet Caddeleri'nde toplam 4,5 km havai hattın (alçak/yüksek Gerilim)  yeraltı şebekesi olarak tesis edileceği belirtildi. Açıklamada, “Bu kapsamda altı adet trafo binası tadil edilecek. Bir adet direk tipi trafo postası da yenilenecek. Bölgeyi besleyen 3800 kVA trafo kapasitesi 5290 kVA’ya yükseltilecek. Ayrıca Cumhuriyet Mahallesi Akçakmak Yolu Caddesi ve Şehitler Mahallesi 7 Eylül Yolu Caddeleri'nde ve muhtelif sokaklarda toplam 2,2 km havai hat (alçak/yüksek gerilim)  yeraltı şebekesi olarak tesis edilecek. Bu kapsamda bir adet trafo binası tadil edilecek. Bölgeyi besleyen 4360 kVA trafo kapasitesi 4800 kVA’ya yükseltilecek” denildi.  

Açıklamaya göre; GDZ Elektrik Dağıtım’ın yatırım çalışmaları kapsamında ayrıca, Selvilitepe Mahallesinde artan yeni yapılaşmalar sebebiyle bölgeye bir adet yeni direk tipi trafo postası ilave edildi. Trafo kapasitesi 250 kVA’dan 800 kVA’ya yükseltildi.

Demirdağ: Kaliteli, kesintisiz enerji için çalışıyoruz

GDZ Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Metin Demirdağ yaptığı açıklamada; “Turgutlu ilçe merkezine yapılan toplam 7 milyon TL tutarındaki yatırım ile bu bölgede kesintilere neden olan havai hat yer altına alındı. Böylece arıza kaynaklı kesinti sayısı önemli ölçüde azalacak ve enerjinin daha kaliteli arzı sağlanacak. Yürütülen bu çalışmalar ile yeraltına alınan cadde ve sokaklar, Turgutlu’ya yakışan modern bir çehreye sahip olacak.   Tüm bu çalışmaları Turgutlu halkına rahatsızlık vermeden, duyarlılıkla sonuçlandırmaya çalışıyoruz. Ancak işin doğası gereği istenmeyen rahatsızlıklar olabiliyor. Bunları da en aza indirmeye gayret ediyoruz. Aralık ayı sonuna kadar yürütülecek çalışmalar süresince Turgutlulara gösterecekleri anlayış ve sabır için teşekkürlerimizi sunarız” dedi.  

GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş. Hakkında

GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş., 2013 yılından itibaren İzmir ve Manisa illerinde elektrik dağıtım hizmeti vermektedir. GDZ Elektrik Dağıtım, hizmet bölgesinde 3.023.417  aboneye yıllık 13,5 milyon MWh elektrik dağıtımı yaparak kesintisiz, kaliteli, güvenli ve sürekli elektrik sunmak üzere dağıtım altyapısının geliştirilmesi ve güçlendirilmesi için gereken teknolojik yatırımları gerçekleştirmektedir.

Müşteri odaklı çalışma anlayışıyla abonelerine en iyi hizmeti vermeyi ilke edinmiş olan  GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş’nin  İzmir ve Manisa illerinde 35 hizmet merkezi bulunmaktadır.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.