Turistlere bunu mu reva gördünüz?

Turistlere bunu mu reva gördünüz?

Küçük Menderes Nehri'nden Pamucak Sahili'ne akan endüstriyel atıkların bulunduğu bölgeye turist kafilesinin getirilmesine tepki gösteren bir vatandaş, "Turizm şirketlerinin bu kirlilik karşısında turistleri buraya getirmesi turizm cinayetidir" dedi.

MEDYA EGE - Selçuk ilçesi Pamucak sahiline, Küçük Menderes Nehri üzerinden endüstriyel atık akması haberlerinin ardından bölgeye giden Medya Ege ekibi, nehirden sahile akan atığın aynı boyutta olduğunu ve bölgede safari turu yapan turistlerin bölgenin yakınına getirildiğini görüntüledi.

Pamucak Sahili'nde, Küçük Menderes'in 50 metre yakınına kadar getirilen yaklaşık 100 kişilik bir turist kafilesi, Pamucak'ın kirli sularına girerek hatıra fotoğrafı çektirdiler. Pamucak Sahili'nde 'keyifli' vakit geçiren turistleri gören bir vatandaş, "Menderes Nehri, kirlilikten yok olmuş durumda. Fabrika atıklarının denize karışması sağlığımıza ve çevre sağlığına zarar veriyor. Bunun sorumluları belli. Yetkililer Selçuk halkına kulağını tıkıyor. Bize reva görülen kötülük yetmiyormuş gibi bir de bölgeye turist getiriyorlar. Turizm şirketlerinin bu kirlilik karşısında turistleri buraya getirmesi turizm cinayetidir." diye konuştu.

Selçuk Belediyesi ve Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel'e seslenen vatandaşlar, "Buraya turistlerin gelmesi uygun mu? Bu bölge, turistlerin safari turu yapabilmesi için ne kadar temiz ve uygun? Turistlerin, ülkemizin en güzel turistik bölgelerinden birini bu şekilde görmesi ülkemiz ve ilçemiz adına büyük bir utanç" şeklinde konuştu.

NE OLMUŞTU?

İzmir’in turistik ilçelerinden biri olan Selçuk’ta, Küçük Menderes ırmağından akan endüstriyel atıkların, ilçede mavi bayraklı sahilleri kirletmeye ve bu sahillerde bulunan turistik tesislerin çalışmasını tehlike altına almaya başladığı görülmüştü.

whatsapp-image-2023-07-08-at-12-28-24.jpeg

whatsapp-image-2023-07-08-at-12-28-25.jpeg

whatsapp-image-2023-07-08-at-12-28-41.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.