Turizm Bakanı Avcı'dan DOKTOB'a büyük moral

Turizm Bakanı Avcı'dan DOKTOB'a büyük moral

Yeni turizm mevsimi öncesi Hindistan pazarına açılan Dalaman, Ortaca, Köyceğiz Turistik Otelciler ve Turizm İşletmecileri Birliği'ne (DOKTOB) güzel haberler peş peşe geliyor.

 

26 Mart'ta Başbakan Binali Yıldırım ile yapılan görüşmede moral depolayan, geçtiğimiz hafta ise  Bollywood çekimleri, düğün destinasyonları ile dünyanın sayılı firmaları arasında yer alan Island Group ile işbirliği için harekete geçen turizmcilerin yüzünü bukez de Turizm Bakanı Nabi Avcı güldürdü. Marmaris'te yapılan ve Muğla Valisi Amir Çicek, Milletvekilleri Nihat Öztürk, Hasan Özyer, Müsteşar Yardımcısı Baki Alkaçar, MUTSO Başkanı Bülent Karakuş, DOKTOB Başkanı Yücel Okutur ile Turizm Tanıtım Genel Müdürü İrfan Önal'ın bir araya geldiği toplantıda Hindistan ile Türkiye arasında vize kolaylığı, Türk Hava Yolları ile ulaşımda indirim, Muğla'nın Hindistan'da tanıtımı va yapılacak aktivite ve fuarlara destek verilmesi konusunda Bakan'dan destek sözü alan turizmcilerin sevinci ikiye katlandı.  DOKTOB Başkanı Yücel Okutur, Turizm Bakanı Nabi Avcı, Vali Çiçek'in yanı sıra milletvekilleri ve katılımcılara teşekkür ederek, “Yaklaşık 6 aydır Ukrayna ve Hindistan'da turizm potansiyalini inceliyoruz. Bununla ilgili yaptığımız seyahatler ve görüşmeler sayesinde turizmde sıkıntıların aşılacağına inanıyoruz” dedi.

HİNTLİLERDEN ARSA YATIRIMI

Öte yandan DOKTOB'in davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Hindistan’ın turizm, düğün ve sinema filmi organizasyonunun 17 ülkede şubesi bulunan tecrübeli firması, Island Grup Başkanı Aman Bhatia ve yardımcısı, bölge turizmine yapmaya hazırlandıkları desteğin yanı sıra, Dalyan'da bir de arsa yatırımı yapmayı planladıklarını dile getirdi. Dalaman, Ortaca, Dalyan ve Köyceğiz’in tarihi doğal yerlerini, termal tesislerini, Köyceğiz gölünü Dalyan kanalını, İztuzu plajını, Gökbel köyü ve Kargıcak koyunu gezen, Island Grup Başkanı Aman Bhatia bölgenin bugüne kadar gördüğü en güzel yerlerden biri olduğunu, turizm açısından, Hindistan’dan turist gruplarının rahatlıkla Muğla’ya gelebileceğini belirterek, Köyceğiz’de ünlü sanatçı Yılmaz Erdoğan ile tanışmaktan çok mutlu olduğunu dile getirdi. Film platosunu hayranlıkla gezdiğini ve burada rahatlıkla Hindistan – Türkiye ortak iki film çekilebileceğini ve Muğla’nın tarihi, doğal güzellikleri içinde çekilecek filmlerin her iki ülke arasında, ilişkilerin daha iyi olmasının sağlanmasına ve tanıtımına katkı olacağını söyleyen Bhatia, ayrıca, Hindistan’ın elit kitlesinin bu bölgede, severek düğünlerini ve tatillerini yapabileceğini, turizm, düğün ve film organizasyonlarında birlikte çalışılabileceğini belirtti. DOKTOB Başkanı Yücel Okutur ise, 17 ülkede şubesi olan turizm, düğün ve Bollywood film dünyasındaki organizasyonlarıyla son derece önemli bir firma olan  Island Grup Başkanı Aman Bhatia’ya teşekkür ederek, “Island Grup ve dolayısıyla başkanı Aman Bhatia'nın bölgemizde yaptığı incelemelerden edindiği memnuniyeti görmek bizleri de hem sevindirdi hem de umutlandırdı. Bu konuda başlattığımız işbirliğinin meyvelerini kısa vadede toplamaya başlayacağımıza inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.