Turizm cenneti Çeşme'de bayram yoğunluğu yaşanıyor

Turizm cenneti Çeşme'de bayram yoğunluğu yaşanıyor

Ünlü tatil merkezi Çeşme'de, oteller, 9 günlük bayram tatiline yüzde 100 dolulukla girdi. Çeşme'deki turizmciler, bayram tatilinin uzun olması ve hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde olmasının talepleri arttırdığını ifade etti.

31 Mart seçimlerinin sona ermesinin ardından Çeşme'de dikkatler yeniden turizme yöneldi. 9 günlük uzun bayram tatilinin başlamasıyla Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen tatilciler Çeşme'ye akın etti.

Çeşme Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇEŞTOB) Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Biner Tuğgan, Özellikle bayramın ikinci günü için ciddi talep aldıklarını belirterek, "Bayram tatilinin 9 güne çıkarılması ve okullardaki ara tatilin de aynı döneme denk gelmesi, bayramın önündeki ve ardındaki doluluklara ciddi katkı sağladı. Hava sıcaklıklarının da mevsim normallerinin üzerinde olması birçok tatilciyi sahil kasabalarına davet etmeye başladı diyebiliriz. Bayramdan sonra da Alaçatı Ot Festivali etkinliği olacak. Tabi festivaldeki profil biraz değişecektir. Bayram profili ile aynı olmayacaktır. Fakat o hafta da da Çeşme'de ciddi bir yoğunluk beklentisi içindeyiz. Yaz tatili için de erken rezervasyonlar devam ediyor. Sezon yoğunluğuna entegre olmuş durumdayız. 2024 yılının 2023 daha iyi geçeceğini öngörüyoruz. Erken rezervasyonlar bunu işaret ediyor" diye konuştu.

aw178128-04.jpg

Ege Turistik İşletmeciler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkan Yardımcısı ve ÇEŞTOB Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Belge de yaptığı açıklamada, "Bayramın dört günlük ortalamasına baktığımızda yüzde 85 bandında olacağını düşünüyorum. Bu da iyi bir rakam. Çeşme'de hava güzel. Bayramda da böyle geçeceği söyleniyor. Bayramı kazasız belasız atlatacağız. Misafirlerimizi bekliyoruz" diye belirtti.

"ALAÇATI OT FESTİVALİ İLE İLGİLİ REZERVASYONLAR GELMEYE BAŞLADI"

Bayramdan sonraki haftada da Alaçatı Ot Festivali'nin başlayacağını söyleyen Belge, "Festivalin bu seneki teması 'Öz'e Dönüş'. Gerçekten çok iyi oldu. Festival, ilk çıktığı zamanki konseptiyle yapılacak. Alaçatı Ot Festivali ile ilgili rezervasyonlar gelmeye başladı. Bu yıl ki Ot Festivali'nin hem kalabalık, hem de daha dizayn bir şekilde olacağını düşünüyorum" cümlelerini aktardı.

aw178128-02.jpg

"ERKEN REZERVASYONLARI GEÇEN YILA GÖRE NEREDEYSE 3 KAT ARTTI"

Sezon ile ilgili beklentilerini de açıklayan Belge, "Bayram ve Alaçatı Ot Festivali'nden sonra sezonun başlamış olacağını düşünüyorum. Haziran'da okulların kapanmasıyla yoğunluk daha da artacak. Erken rezervasyonlara baktığımızda geçen yıla göre neredeyse 3 kat arttı. Bu da 2024 sezonunun nasıl geçeceği konusunda gösterge oluyor" diye belirtti.

aw178128-01.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.