Turizm cenneti Çeşme'de kanalizasyon sorunu çözüldü

Turizm cenneti Çeşme'de kanalizasyon sorunu çözüldü

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Çeşme Ovacık’ta önemli bir çevre yatırımına daha imza attı.

İZSU Genel Müdürlüğü, şehirde doğayı koruyarak yaşam kalitesini artırmaya yönelik yatırımlarını sürdürüyor. Turizm merkezi Çeşme’nin artan nüfusu nedeniyle başka içme suyu olmak üzere yoğunlaşan ihtiyaçlarını karşılamayı hedefleyen projeleri hayata geçiren İZSU, 17,5 kilometrelik atık su iletim hattının yapımını da tamamladı.

14062023-10723-2.jpg

Ovacık bölgesine hizmet eden yeni hattın devreye alınmasıyla 1994 yılından bu yana kullanımda olan derin deşarj hattı kapatıldı. Atık sular, devreye alınan yeni hat ve terfi merkezleri aracılığı ile revizyon çalışmaları tamamlanan Alaçatı Atıksu Arıtma Tesisi’ne iletiliyor ve tesiste arıtıldıktan sonra deşarj ediliyor.

14062023-10723-1.jpg

DENİZ ARTIK DAHA TEMİZ

İletim hatları yenilenmesi ve TM2 - TM6 terfi merkezlerinin modernizasyonu ile birlikte atık suların Alaçatı Atıksu Arıtma Tesisi’ne verilmesini sağlayan proje, ilçenin artan nüfusuyla birlikte büyüyen altyapı ihtiyacına da cevap verecek. 140 milyon liralık bedelle tamamlanan yatırım, mavi bayraklı plaj sayısını her geçen yıl artıran İzmir açısından büyük önem taşıyor.

14062023-10712-1.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum