Turizmciler Büyükşehir'e teşekkür etti!

Turizmciler Büyükşehir'e teşekkür etti!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü'nün Manda Deresi'nde yürüttüğü ıslah çalışmalarına hız vermesi turizmcileri sevindirdi. 

Sürdürülen çalışmaların çevre ve görüntü kirliliğini sona erdireceğini, dayanılmaz kokuları gidereceğini belirten Egeli turizmciler, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ve İZSU Genel Müdürlüğü'ne teşekkür etti.

Manda Deresi, taşıdığı atıklar, çöküntüler ve çamurla Bayraklı ilçesi sınırları içinden geçerek İzmir Körfezi'ne ulaşıyor. Manda Deresi'nin sularının Körfez'e ulaştığı bölgede İzmir Adalet Sarayı'nın yanı sıra giderek yoğunluk kazanan konutlar, iş merkezleri, plazalar, rezidanslar ve tesisler bulunuyor.

Manda Deresi'nin hemen yakınında ve yanı başında uluslararası zincir otel markalarının rağbet gören konaklama tesisleri de yer alıyor. Dereden yayılan koku ve sinekler, yöredeki barınma ve çalışma mekanlarındaki insanların yanı sıra otellerde konaklayan yerli ve yabancı misafirleri rahatsız ediyor. 

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK), üye konaklama tesislerinin misafirlerinin aktardığı, otel yöneticilerinin dile getirdiği yakınmaları İzmir Büyükşehir Belediyesi ve  İZSU Genel Müdürlüğü'ne iletti. Turizmcilerin isteği doğrultusunda Manda Deresi'nin Körfez'le buluştuğu bölgede ıslah ve temizlik çalışmalarına hız verildi.

Yöredeki konaklama tesislerinden Hilton Garden Inn İzmir Bayraklı Oteli Genel Müdürü Sevil Görgülü ile Four Points by Sheraton İzmir'in Otel Müdürü Bülent Süzer, İZSU ekiplerinin çalışmalarını yerinde izledi. Hızlandırılan çalışmaları memnunlukla karşıladıklarını belirten ETİK Yönetim Kurulu Üyesi Görgülü ve Süzer, şu görüşleri dile getirdi:

"Dere ıslah, bakım ve temizlik çalışmalarının çevre ve görüntü kirliliğini, dayanılmaz kokuları gidereceğine, misafirlerimizin yakınmalarını sona erdireceğine inanıyoruz. Koronavirüs (Covid-19) pandemisiyle mücadele sürecinde hijyen ve sağlık konusu üst seviyeye çıkmışken bu tür çalışmaların İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer'in 'sağlıklı ve güvenli turizm kenti İzmir' imajı oluşturma yolundaki çabalarına önemli katkısı olacaktır."

Sevil Görgülü ve Bülent Süzer, Egeli turizmciler olarak Meles Çayı, Arap ve Manda derelerinde çalışmaları hızlandıran İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZSU Genel Müdürlüğü'nün duyarlılık gösteren tüm yönetici ve emek verenlerine, sahada çalışanlarına teşekkür ettiklerini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.