Turizmciler sezon doluluğundan memnun

Turizmciler sezon doluluğundan memnun

Çeşmeli turizmciler, temmuz ve ağustos aylarında yaşanan doluluktan memnun olduklarını açıkladılar.

Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Yakup Demir ve Ege Turistik İşletmeler Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkan Yardımcısı Orhan Belge, dolu dolu bir sezon yaşandığını belirterek, 2019 yılı rakamlarının yakalanacağını düşündüklerini ifade ettiler. Demir ve Belge, eylül ayı rezervasyonlarının da şimdiden yüzde 60-65'leri bulduğunu, daha da artmasını beklediklerini açıkladılar.

28401-aw399709-03-ozel.jpg

Turizm cenneti Çeşme, Kurban Bayramı tatilinde 1,5 milyonu aşkın tatilcinin akınına uğrarken, bayram sonrasında da tatilcilerin yoğun ilgi gösterdiği bir turizm beldesi olmaya devam etti. Temmuz ve ağustos aylarındaki yoğunluk yüzde 90-95 bandında devam ederken, turizmcilerin de yüzleri güldü.

ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir, Çeşme olarak oldukça memnun edici misafir dolulukları olan bir yaz geçirildiğini belirterek, "Özellikle haziran ayında, normalleşmenin hemen sonrasında rezervasyonlarda bir sıkıntı olur diye korkuyorduk. Ama her şeye rağmen normalleşmenin sonrasında, doluluklarımız, hafta sonlarından başlamak üzere yoğun bir şekilde artmaya başladı. Kurban Bayramı ile birlikte zirveye oturdu. Rezervasyonlarımız, bayrama 2-3 hafta kala yüzde 100 doluluklara ulaşmıştı. Bayramdan sonra da bu dolulukları yaşamaya başladık" dedi.

"Çeşme artık 12 ay yaşanan bir destinasyon olma yolunda ilerliyor"

Çeşme'de sezonunun haziran ayının ortasında başlayıp ağustos ayının son haftasında bittiği söyleminin olduğuna dikkat çeken ÇEŞTOB Başkanı Demir, "Artık biz tüm bu olumsuz söylemleri, Çeşme'nin olağan halinden dışarıya attık. Çeşme artık 12 ay yaşanan bir destinasyon olma yolunda ilerliyor. Tabi biz bu destinasyonumuzu 6 aya kadar uzatmayı hedeflemiştik. Son beş yılda, turizm fuarlarında ve sosyal medyada çalışmalarımız oldu. Bu çalışmalar da meyvesini verdi. Pandemiyi hariç tutarsak, son beş yılda Çeşme turist sayısını artırdı. Geçmişte yüzde 90 yerli, yüzde 10 yabancı ağırlarken, şimdi ağırladığımız yabancı turist sayısı arttı. Sokaklarımıza şöyle bir göz attığımızda, dünyanın birçok ülkesinden turistler görüyoruz. Ayrıca, Avrupa Birliği'nin aldığı tüm olumsuz kararlara rağmen de, gurbetçilerimiz, kendi memleketlerini ziyaret etmekte kararlı oldular. Yoğun bir çalışma döneminden sonra gurbetçilerimiz, bir aylık tatillerini en kaliteli şekilde ülkemizde değerlendirmek için ellerinden geleni yapıyorlar” ifadelerini kullandı.

99863-aw399709-05-ozel.jpg

"Çeşme'nin tanınırlığı yurt dışında da arttı"

Turizm cenneti Çeşme'nin tanınırlığının arttığına da dikkat çeken Demir, "Çeşme, popülerliğini ülke dışına taşımış durumda. Türkiye'de, 81 il içerisinde Çeşme'yi tanımayan neredeyse yok. Artık Avrupa'da, Amerika'da da Çeşme'nin tanınırlığı arttı. Hatta Japonya ve Çin'den de turist almaya başladık. Turizm merak ile başlıyor. Verdiğimiz hizmet kalitesi ile Çeşme'deki turizmi en iyi şekilde geliştiriyoruz. Konuklarımızdaki memnuniyeti de yukarılara taşıyoruz" şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.