Türk Anneler Derneği kadına şiddete dikkat çekti

Türk Anneler Derneği kadına şiddete dikkat çekti

Türk Anneler Derneği (TAD) Bursa Şubesini ziyaret eden Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Dilek Üzümcüler, Türkiye’de kadınların gördüğü şiddete dikkat çekti. TAD Başkanı Gönülkırmaz ise son dönemde artan bebek işkencesine isyan etti.

Her ay geleneksel olarak düzenlenen buluşmalar kapsamında seçkin bir konuğu ağırlayan Türk Anneler Derneği (TAD) Bursa Şubesi, Aralık ayı organizasyonunda Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Dilek Üzümcüler’i ağırladı. Türkiye’nin kanayan yarası kadına yönelik şiddete karşı yapılan çalışmalar, kampanyalar ve çözüm önerileri hakkında detaylı bilgi edindi. Üzümcüler, şiddetin artarak devam ettiğine dikkat çekti.

3.jpg

HER TÜRLÜ SIKINTIYI KADINLAR ÇEKİYOR

Kadına ve çocuğa yönelik şiddetin engellenmesinin önce erkeklerin eğitilmesinden geçtiğini söyleyen Dilek Üzümcüler, bununla ilgili çalışmalara hız verdiklerinin altını çizdi. Türkiye’de kadınların çektiği acılara isyan eden Üzümcüler, “Artık yeter! Kadınların her alanda çektiği eziyet artık bitsin. Bu ülkede ızdırabı hep kadınlarla çocuklar çekiyor. Ne kadar anlatmaya çalışsak ta ne yazık ki anlaşılmıyor” dedi.

1.jpg

GEREKLİ YASAL DÜZENLEMELER HEMEN YAPILMALI

Bu anlamlı buluşmanın açılış konuşmasını yapan TAD Bursa Şubesi Başkanı Sibel Gönülkırmaz ise son dönemde gündemden düşmeyen yeni doğan bebeklere anne babaları tarafından yapılan işkence haberlerine dikkat çekti. Masum bebeklere gösterilen şiddet haberlerini okudukça yüreğinin parçalandığını söyleyen Gönülkırmaz, “Bu duruma karşı sessiz kalmak mümkün değil. Lütfen artık bununla ilgili gerekli yaptırımlar, yasal düzenlemeler yeniden gündeme gelsin ve bu canilere en ağır cezalar verilsin” ifadelerini kullandı.

2.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.