Türk Asıllı Hollandalı Gazeteci Erdoğan'a Hakaretten Gözaltında

Türk Asıllı Hollandalı Gazeteci Erdoğan'a Hakaretten Gözaltında

Hollanda merkezli Metro isimli gazetede köşe yazarlığı yapan gazeteci Ebru Umar, Twitter hesabı üzerinden attığı bir tweet yüzünden gözaltına alındı. Hollanda ve Türkiye vatandaşlığı olan Umar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle Aydın Kuşadası'nda gözaltına alındı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Twitter üzerinden ve geçen hafta kaleme aldığı yazısında  'diktatör' diyen Hollanda'nın prestijli gazetelerinden Metro yazarı olan Ebru Umar'ın dün polise verilen talimat doğrultusunda gözaltına alındığı ortaya çıktı.

Geceyi Kuşadası Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Güvenlik Büro Amirliği'nde geçiren Hollandalı Gazeteci, polis tarafından gözaltı işlemlerinin prosedürlerinin tamamlanması için hastahaneye gidişi sırasında gözaltına alındığını Twitter'dan duyurdu.  Umar, bugün gün içerisinde nöbetçi adliyeye sevk edilirken, ifade verdiği Cumhuriyet Savcılığı Hollandalı gazetecinin tutuklanması talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevkini istedi.

Babası Hollandalı annesi Türk

Türkiye ve Hollanda vatandaşlıkları bulunan gazetecinin annesi Türk babası ise Hollandalı. Umarın tutuklanmasının ardından Hollanda Dışişleri Bakanlığı harekete geçerek, Umar ile irtibat halinde olduklarını duyurdu.

Genç gazetecinin gözaltına alınmasıyla beraber, meslektaşları gazetecinin serbest bırakılması için harekete geçerken, Hollanda İzmir Fahri Konsolosluğu, gazeteciyi savunması için aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi Kuşadası İlçe Başkanı olan Avukat Nail Özazman'ı görevlendirdi.

gazeteci

Gözaltına hakkında Hollanda Başbakanı'ndan açıklama

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Umar'ın gözaltına alınmasının ardından, tweet atarak, Ebru Umar ile irtibata geçtiğini ve Hollanda Büyükelçiliği'nin de kendisine yardım etmek amacıyla yakın temasta olduğunu belirtti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.