Türk Çipura ve Levreği ABD'de Tanıtılıyor

Türk Çipura ve Levreği ABD'de Tanıtılıyor

Kılıç Deniz ABD'de Türk çipurası ve levreğini tanıttı.

Mevcut tesisleriyle dünyanın en büyük balıkçısı konumunda olan Kılıç Deniz, 26–27 Eylül tarihlerinde Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Miami kentinde düzenlenen Americas Food and Beverage Show - Amerika Yiyecek ve İçecek Fuarı’nda Türk levreği ve çipurasını tüm dünyaya tanıttı. Bodrum’da 25 yıllık tecrübesiyle 55 ülkeden fazla noktaya ihracat gerçekleştiren Kılıç Deniz, bu yıl 20’ncisi gerçekleştirilen Amerika Yiyecek ve İçecek Fuarı’nda dünyanın en iyi gıda firmalarının temsilcilerine Türk levreği ve çipurasının sunumu yaptı.

Su ürünleri sektöründe dünyanın lider kuruluşları arasında yer alan Kılıç Deniz, ABD’ye özel hazırladığı stantta, dünyanın dört bir yanından gelen su ürünleri işleme firmaları, ithalatçı, taze ve işlenmiş su ürünleri firmalarının temsilcileriyle bir araya gelerek 2017 yılı için yepyeni bağlantılara imza attı.

Yüksek kalitede üretilen ürünleri başta ABD ve Avrupa Birliği ülkeleri olmak üzere 55’ten fazla ülkeye ihraç ettiklerini ve bu konuda Türkiye’nin lider olarak gösterildiklerinin altını çizen Kılıç Deniz İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Sinan Kızıltan, yurtdışında katıldıkları fuarları milli bir görev olarak gördüklerini ve yaptıkları görüşmelerde bir anlamda Türk su ürünleri sektörünü temsil ettiklerini söyledi.

İhracatta 120 milyon dolar sınırında

ABD’nin Miami kentinde 20 yıldır düzenlenen ve otoritelerce dünyanın en prestijli gıda fuarlarından birisi olarak gösterilen Amerika Gıda ve İçecek Fuarı’nda özellikle yerli çipura ve levrek tanıtımını gerçekleştirdiklerini anlatan Kızıltan, “İhracatta 120 milyon dolar sınırına ulaştık. Dünyanın dört bir yanında gerçekleştirilen fuarlara katılarak ihracat hacmimizi yıllar geçtikçe büyütmeyi hedefliyoruz. Bugüne kadar katıldığımız fuarlarda olduğu gibi ABD’deki ikili görüşmelerden çok iyi anlaşmalara imza attık. Dünyada özellikle çipura ve levrek balığına büyük bir ilgi var. Yapacağımız yatırımlarla önümüzdeki yıllarda bu pazarda elde ettiğimiz konumumuzu çok daha fazla güçlendirmek istiyoruz” diye konuştu.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.