Türk doğal taşını mimariye nasıl daha efektif entegre edilebilir?

Türk doğal taşını mimariye nasıl daha efektif entegre edilebilir?

 “İMİB Doğal Taş Söyleşileri”nin ilki Mayıs’ta gerçekleştirildi.

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB), Türkiye’nin zenginliği olan 650 renk ve desendeki mermerin, 150’i aşkın çeşitlikteki doğal taşın mimaride ve sanatsal çalışmalarda daha fazla kullanılması için tanıtım kanallarını çeşitlendirmeye devam ediyor. Bu amaçla tasarlanan “İMİB Doğal Taş Söyleşileri”nin ilki Mayıs’ta İMİB organizatörlüğünde Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından düzenlendi. Tasarımcı, küratör, tarihçi ve mimarlık eleştirmeni Gökhan Karakuş  moderatörlüğünde düzenlenen söyleşinin ilk konukları ise Artı3 Mimarlık kurucuları Ülkü İnceköse ve Uğur Yıldırım oldu.

Türk doğal taşının varlıksal ve ekonomik değerini, tasarımsal ve sanatsal zenginliğini ülkemize ve tüm dünyaya tanıtan çalışmalara imza atan İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) yeni projesi “İMİB Doğal Taş Söyleşileri”ni online ortamda başlattı. İlki küratör Gökhan Karakuş moderatörlüğünde ve mimar Ülkü İnceköse ile mimar Uğur Yıldırım’ın katılımıyla gerçekleşen söyleşide doğal taş kullanımının öne çıktığı mimari yapılar ele alındı. 

Mimarların, iç mimarların büyük ilgi gösterdiği söyleşi, Arkitera Mimarlık Merkezi’nin YouTube ile Facebook hesaplarında canlı olarak yayımlandı. Gökhan Karakuş, sohbetin başında doğal taş türleri, atölye imkânları, güncel teknolojik bilgiler ve taşın işlenmesi konusunda teknik detaylar aktardı.

Söyleşide Artı3 Mimarlık tarafından İzmir’de tasarlanan “Arkas Sanat/Urla” çalışması incelendi ve hangi mermerin nasıl kullanıldığı konusunda bilgi verildi. Mermerin doğal yapısının korunarak çevreyle ve yapıyla etkileşiminin irdelendiği söyleşide, “Arkas Sanat/Urla”da doğal taş kullanımına dair mimarların aldığı kararlar, bu kararların tasarıma nasıl yansıdığı, uygulama esnasında nelere dikkat edildiği, doğal taşın tasarıma katkıları Ülkü İnceköse ve Uğur Yıldırım tarafından aktarıldı ve katılımcılardan gelen sorulara yanıt verildi. “İMİB Doğal Taş Söyleşileri” küratör Gökhan Karakuş moderatörlüğünde aylık periyotlarda düzenlenmeye devam edecek. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.