Türk doktorun tedavisi Amerika'da ilgi gördü

Türk doktorun tedavisi Amerika'da ilgi gördü

Memorial Bahçelievler Hastanesi Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Bölümü’nden Prof. Dr. Tonguç İşken’in yüzdeki simetri bozuklukları ile ilgili çalışması Amerikan Plastik Cerrahi Derneğinde yayınlandı.

Memorial Bahçelievler Hastanesi Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Bölümünden Prof. Dr. Tonguç İşken’in yüzdeki simetri bozuklukları ile ilgili dünyada ilk olma özelliğine sahip ileri botoks uygulamalarının paylaşıldığı makalesi, dünyanın önde gelen plastik cerrahi dergilerinden biri olan Amerikan Plastik Cerrahi Derneği’nin yayın organı olan Aesthetic Plastic Surgery’de yayınlandı.

Yüzdeki asimetrilerin ve yaygın olarak ağız çevresi asimetrilerinin bebeklik döneminden itibaren yapılabilen ileri botoks uygulamalarıyla ortadan kaldırılabildiğini ele alan ilgili makale, Prof. Dr. Tonguç İşken adına tescilli özgün bir çalışma olarak birçok konu ile ilgili uzmanın da ilgisini çekti.

KİŞİDE ÖZGÜVEN KAYBI OLUŞUYOR

Konuya ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Tonguç İşken yüzdeki asimetrilerle ilgili "Özellikle yüzdeki asimetriler bebeklik döneminde yaşandığında, erken dönemlerde bile sıklıkla kişi kendisinde bir farklılık olduğunu algılar, o “kendisini farklı hissetme durumu” benlik duygusunda zedelenmeye neden olur. Bu da çocuğun hayatının ileriki yıllarına sirayet eden, yerleşik bir kompleks ya da özgüven eksiliğine yol açabilir. Bu eksiklik hissi çocukta ilk 1 yaşından itibaren başlar. Çocuk diğer çocuklarla karşılaşmaya başladıkça bu travma daha da artmaya başlar. Bu durum, çocukluk döneminde çocuğun dış görüntüsünü ilgilendiren başta kepçe kulak sorunu gibi bütün problemler için geçerlidir. Bu nedenle yüzün simetrik olması bebeklikten başlayarak çok önemlidir. Yetişkinlikte de simetrik yüz çekiciliğin simgesi olması ile ve bakan gözün devamlı aradığı bir özellik olması ile vazgeçilmez bir hazinedir. İnsan yüzünde sık olarak ağız çevresinde asimetriler ortaya çıkar. Nadiren de yüz kemiklerinde asimetriler olabilir. Buna en sık sebep olan durum, 650 canlı doğumda bir rastlanan “asimetrik ağlayan yüz” sendromudur. Bununla birlikte yüz felçleri de yüzde simetri bozukluklarına yol açar" diye konuştu.

ZAMANLA KALICI HALE GELİYOR

Yüzdeki simetri bozukluklarının ileri botoks uygulamalarıyla çok erken dönemlerden itibaren tedavisi yapılabiliceğinin altını çizen Tonguç şöyle konuştu; Atlanmaması gereken çok önemli bir nokta vardır. Bu tarz tedaviler standart botoks uygulamaları ile karıştırılmaması gerekir. Bu işlemler konusunda uzman, yüz anatomisine hâkim plastik cerrahlar tarafından yapılması gerekir. Botoksun en çok merak edilen yönü geçici olmasıdır. Oysa bu tedavilerde belli kaslara tekrarlayan şekilde uygulandığında belli bir süre sonra çalışmayan kaslar gerilemeye başlar ve önceki asimetri azalır ve üst üste uygulandığında yani zamanla kasların dengesi sağlandığından yüz simetrisinin büyük oranda kalıcılık sağlanmış olur."

1664261485-prof-dr-tongu-ken.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.