Türk dünyasının müzisyenleri bu klipte buluştu

Türk dünyasının müzisyenleri bu klipte buluştu

Nevruz Bayramı'na özel "Türkcan" projesi

Türk dünyasının müzisyenleri Nevruz Bayramı'na özel bir araya gelerek "Türkcan" projesi kapsamında muhteşem bir klibe imzasını attılar. Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Başkhurtistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Altaylar ve Yakutistan'ın ünlü müzisyenleri bir araya gelerek "Türk'ün Bayrağı" ve "Anayurt Marşı" adlı eserleri seslendirdiler. 

Nevruz Bayramı'nda yayına giren video klip sosyal medyada bugün yayınlanmaya başladı. Projenin Türkiye ayağının aranjörlüğü ve müzik yönetmenliği Ercan Taşdemir yaptı. Projeye Türkiye'den şu isimler katıldı:

Aranjör; Ercan Taşdemir
Perküsyon ve vurmalı çalgılar; Erdinç Ersan Taşdemir
Klasik kemençe; Duygu Dürüst
Kanun; Tuncay Tuncay
Vokal; CopeArt orkestrası solistlerinden Şebnem Kor

"Türkcan" projesinin Türkiye ayağının aranjörlüğü ve müzik yönetmenliğini üstlenen Ercan Taşdemir yaptığı açıklamada, "Türklerin bahar Bayram'ı olan Nevruz'a hediye olarak yaptığımız projemiz. Türki cumhuriyetlerin sanatçıları ile gerçekleşen projemize Türkcan adını verdik. Nevruz'a ve Dünya üzerinde ki Türk'lere armağan ettiğimiz projemize Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Başkhurtistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Altaylar ve Yakutistan ın ünlü müzisyenleri eşlik etti. Bu projemizi dünyada Barış'ına armağan ediyoruz" sözlerine yer verdi.

İŞTE O KLİP

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.