Türk Eğitim Vakfı'ndan Türkan Sedefoğlu anması

Türk Eğitim Vakfı'ndan Türkan Sedefoğlu anması

Türkiye’deki radyo reklamcılığının öncü ismi, tüm malvarlığını eğitime bağışlayan Türkan Sedefoğlu vefatının 31.yılında, Türk Eğitim Vakfı (TEV) tarafından online olarak anıldı.

Vasiyetiyle tüm mal varlığını, Türk çocuklarının eğitimine harcamak üzere bağışlayan, Türk Eğitim Vakfı (TEV)'in en büyük bağışçılarından biri olan ve 2001 yılında TEV Türkan Sedefoğlu İlkokulu’nun kurulmasını sağlayan Türkan Sedefoğlu, TEV’in en büyük bağışçılarından biriydi. Kendi adına kurulan Türkan Sedefoğlu Burs Fonu’nun geliriyle bugüne dek 14 binin üzerinde burs desteği sağlandı. Türkan Sedefoğlu’nun bağışları ile ayrıca TEVİTÖL’de, adını taşıyan bir öğrenci yatakhanesi yaptırıldı.

TEV’in her yıl geleneksel olarak Zincirlikuyu Mezarlığı’nda mezarı başında yaptığı anma töreni, bu yıl koronavirüs salgını nedeniyle toplum sağlığı gözetilerek online’a taşındı ve 23 Ocak Pazar günü TEV YouTube kanalı üzerinden yayınlanarak sevenleriyle paylaşıldı.

Kendi adına açılan fondan 14 binin üzerinde burs sağlandı

Anma töreninde konuşma yapan TEV Genel Müdürü Banu Taşkın, ”54 yıldır eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak üzere var gücümüzle çalışıyoruz. Tüm çalışmalarımızda kaynaklarımızın sürekliliğini sağlayan bağışçılarımız en büyük desteğimiz. Bugüne kadar 1600’ü aşkın bağışçımız mal varlıklarını Vakfımıza bağışlayarak desteklerini sundu. Bugün andığımız Türkan Sedefoğlu da Cumhuriyet tarihinin en başarılı, devir değiştiren kadınlarından biri. Kendisi radyo reklamlarını Türkiye’de başlatan, büyüten, genişleten ve kitlelere izleten bir iş kadını. Zamanında sağlık nedenleriyle eğitimini tamamlayamadığı için de eğitime azami önem vermiş. Yaşadığı müddetçe devamlı eğitimi ve ihtiyacı olan öğrencileri desteklemiş. Vasiyetinde de tüm mal varlığını TEV’e bağışlayarak desteğinin vefatından sonra da devamını arzulamış.

31 yıl boyunca adına kurulan Türkan Sedefoğlu Fonu’ndan 14 binin üzerinde burs verildi. Sadece bununla da kalınmadı. Türkan Sedefoğlu’nun bıraktığı varlıklarla bir ilköğretim okulu hayata geçirildi; Çengelköy’deki TEV Türkan Sedefoğlu İlköğretim Okulu. Okulumuzda 24 derslik var ve 800 öğrencimiz halihazırda eğitim görüyor. Bunlara ek olarak, okulumuz TEVİTÖL’de de adına öğrenci yatakhaneleri yapıldı. Türkan Sedefoğlu Fonu’ndan öğrencilerimiz desteklenmeye devam edecekler” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.