Türk Hemşireler Derneği'nden depremzedelere destek!

Türk Hemşireler Derneği'nden depremzedelere destek!

İzmir’de 30 Ekim’de yaşanan 6.6’lık depremin ardından kurulan çadır kentleri,   Türk Hemşireler Derneği tek tek dolaşarak örnek bir çalışmaya imza attı.

İzmir’de dokuz farklı noktada kurulan çadırkentlerdeki 769 çadırda kalan İzmirli vatandaşlarla görüşen çoğunluğunu da İzmir’deki üniversitelerde eğitim alan hemşire öğrencilerinin yer aldığı 126 kişilik ekip, yaraları sarmak için kolları sıvadı. THD İzmir Şube Başkanı Uzman Hemşire Ebru Melek Benligül başkanlığında, THD İzmir Şubesi ve Türk Hemşireler Derneği Öğrenci Komisyonu Yönetim Kurulu üyelerinin önderliğinde organize olan dernek, 2 günlük çalışmasıyla hazırladığı raporla ihtiyaç listeleri de belirledi. Çadırkentlerdeki kronik rahatsızlığı olan depremzedeler ile daimi ilaç kullanmak zorunda olan vatandaşların kullandıkları ilaçlar ve çadırkentlerdeki ilaç ihtiyaçlarının belirlendiği rapor, İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ile birçok hemşirelik derneğine de iletildi.

126 KİŞİLİK EKİPLE GÖNÜLLÜ BİR ÇALIŞMA YÜRÜTÜYORUZ

Yapılan çalışmalara ilişkin kısa bir açıklamada bulunan THD İzmir Şube Başkanı Dr. Hemşire Ebru Melek Benligül “Böylesine bir afet hiç birimiz görev tebliğ edilmesini bekleyemezdik. Yaşanan depremden sonra depremzedelerin acil sağlık hizmetlerinin ve ilaç ihtiyaçlarının belirlenmesi hayati önem taşımakta. Bu ihtiyaçların karşılanması için Türk Hemşireler Derneği olarak gönüllü bir çalışma yürütüyoruz. 126 arkadaşımızla organize bir şekilde çadırkentlerde kalan vatandaşlarımızın ilaç ihtiyaçlarını belirledik ve rapor haline getirdik. Tüm arkadaşlarımız bundan sonra da depremzede vatandaşlarımızın acil ihtiyaçları için ellerinden geleni yapacaklar. Hepimizin amacı yaşanan bu felaketin yaralarının mümkün olduğunca çabuk sarılmasıdır. Bizlerin sahada çalışması destek olan yerel yönetimlere çok teşekkür ediyoruz. Bundan sonra da kim bizlere ihtiyaç duyar, göreve çağırırsa hazır olduğumuzu ifade etmek isterim” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.