TÜRK-İŞ Başkanı: Enflasyonu durdurun

TÜRK-İŞ Başkanı: Enflasyonu durdurun

TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay: Sen asgari ücrete zam ver ertesi gün de fiyatlara zam getir. Bu sürdürülebilir bir iş değil

CHP Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TÜRK-İŞ Konfederasyonu’nun 24'üncü Olağan Genel Kurulu’nda yeniden genel başkan seçilen Ergün Atalay’ı ziyaret etti.

1681812637490-ergun-atalay-turk-is.jpg

Ziyaretin ardından yapılan basın açıklamasında asgari ücret değerlendirmesinde bulunan Atalay, " Sen asgari ürete zam getir ertesi gün de fiyatlara zam getir. Bu sürdürülebilir bir iş değil" dedi. Atalay şöyle konuştu; "Komisyon toplantıdan sonra buraya gelecek, toplantı yapacağız yönetimle. Ben bugüne kadar ücretle ilgili hiçbir şey konuşmadım. Her sene aynı şey oluyor. 2-3 gün evvel TÜRK-İŞ kongresinde arkadaşımızın biri bana sordu. Ben de dedim ki 'Pazarlık açlık sınırından olmaz.' Konuştuğum 2 kelime bir şeydi. Olmayan meseleler... Ülkedeki çalışma şartları, ücret, market, pazar fiyatları, emeklinin alım gücü ortada. Bugüne kadar toplumun razı gelmediği, içimize sinmeyen hiçbir işi yapmadık. Asgari ücretlilerin yüzde 99'u örgütsüz insanlar. Bunlar komşumuz, arkadaşımız, kasapta, manavda, terzide çalışan insanlar. Bunların zor şartlar altında geçindiklerini ben de biliyorum buradaki değerli CHP yöneticileri de biliyor, Türkiye de biliyor, herkes biliyor. Zaman zaman enflasyonu durdursunlar, ete süte zam gelmesin, kiraya zam gelmesin diyorlar. O zaman asgari ücreti de konuşmanın bir manası yok. Sen asgari ürete zam ver ertesi gün de fiyatlara zam getir. Bu sürdürülebilir bir iş değil."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.